Y Combinator, Blok Zincirine Yatırım Yapacaklara Yardımcı Oluyor

Y Combinator, Blok Zincirine Yatırım Yapacaklara Yardımcı Oluyor

Y Combinator, daha geniş erişim sunmak için blok zinciri ve kripto para biriminden faydalanarak, birlikte çalıştığı yeni şirketlere yatırım yapmanın başka yollarını insanlara vermek istiyor. Şirketin başkanı Sam Altman, TechCrunch Disrupt konferansında konuşulan süreç ile ilgili “demokratikleştirmek” için bir arzusunu dile getirdi. 

Y Combinator şu anda şifreleme oranının yatırım havuzunu genişletmek için nasıl kullanılacağını araştırdığı düşünülüyor. Böyle bir sistem yerleştirilmeden önce dikkate alınması gereken çeşitli yasal faktörler vardır. 

Bu platformları yatırımlar için kullanma fikri genelde yeni bir kriptokrasi başlatmak için kullanılan ilk coinlere (ICO’lara) benzer. Bununla birlikte, Altman ICO’ların mevcut biçimlerindeki doğasıyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. 

“Sizce ICO‘ların aptalca olduğunu mu düşünüyorum? Evet öyle.” diye savundu. “Ancak önemli olan birkaçı var ve blok zinciri daha önemlidir. ICO’ların düzenlenmesi gerekiyor.” dedi. 

ICO’lar son haftalarda inceleniyor. Çin, kriptokrasi pazarında titremeye neden olan uygulamayla ilgili bir yasağı uygulamaya koydu. Ama yetkililer, bunun uygun düzenlemelerin yerine getirilmesine izin vermek için geçici bir önlem olduğunu açıkladı. 

ICO’ların yasallığı konusunda neden biraz endişe duyulduğunu görmek zor değildir. Büyük miktarda para getirme kapasitesine sahip, büyük ölçüde düzenlenmemiş bir tür kitle fonlamasıdır. Temmuz ayında Tezos, 230 milyon doların üzerinde kriptokrasi tahakkuk eden bir ICO düzenledi. 

Bununla birlikte, ICO’ların doğası, kripto para birimlerinin Y Combinator gibi şirketler tarafından yüksek net yatırımcı olmayanlar için ortam oluşturmak ve nasıl kullanılabileceğini göstermektedir. 

Kaynak: 1