Yeni Başlayanlar için 7 Soruda Bitcoin

Yeni Başlayanlar için 7 Soruda Bitcoin

Bitcoin Soruları

Bitcoin Soruları

Başından beri, Bitcoin kafamızda yer edinmesi için zor bir konu gibi görünebilir. Ama dürüst olmak gerekirse, göründüğünden daha basit. İyice konunun içine dalmadan, bu soruları kendinize alıştırmalısınız. En azından konuşulan ortamlara ayak uydurmak uğruna. Bitcoin ile ilgili bazı soruları kısaca sizler için listeledik. 

1. Bitcoin Nedir?

1. Bitcoin Nedir?

Kısaca; dijital para. Bu kolay bir soru gibiydi. Pekala, diğer birkaç nitelik ve ayrıntı daha var, bunlar için “Bitcoin Nedir?” yazımıza bakabilirsiniz. Bitcoin Güven Raporumuzu daha ayrıntılı bir şekilde örtüştürmeye çalıştık.

2. Bitcoin, Geleneksel Paradan Nasıl Daha İyi, Farkı Ne?

2. Bitcoin, Geleneksel Paradan Nasıl Daha İyi, Farkı Ne?

İşlem süreleri daha hızlı, uluslararası havale ücretlerinden tasarruf ediliyor ve sonu olan 21 milyon tane coin var. Bu son, enflasyon ve deflasyona karşı korunması anlamına geliyor. Geleneksel paranın aksine, daha fazla para basamazsınız. 

3. Bitcoin Güvenli mi?

3. Bitcoin Güvenli mi?

Bitcoin maksimum güvenlik için üretilmiştir. İşlemleri doğrulamak için blok zincir adı verilen yeni bir teknoloji kullanıyor. Her kullanıcıya dağıtılan, küresel bir defter gibi iş görür. Bu defter, tüm ağ üzerinden senkronize edilir ve işlemin doğrulanması için defterin her sürümü aynı olmalıdır. Bu, sahte veya yinelenen işlemleri imkansız hale getirir.

Ayrıca, sistemin hacklenmesi durumunda, bir kişinin ağın % 51’ine sahip olması gerekir. Oysa düğümler çalıştıran 1000’lerce bağımsız madenci var, bu da lojistik açıdan hacklenmeyi imkânsız hale getiriyor.

Elbette, kendi Bitcoin stash’ınızı güvence altına almanız gerekiyor. Bitcoin hesaplarınız veya Bitcoin cüzdanlarınız gibi. 

4. Bitcoin ile Ne Yapabilirim?

4. Bitcoin ile Ne Yapabilirim?

Satın alabilir, satabilir ve harcayabilirsiniz. Bitcoin’i ödeme olarak kabul eden yerler giderek artmaktadır. Kendinize bir kart almanız yeterlidir. Piyasada buna benzer işlemleri gerçekleştirebileceğiniz kartlar da artmaktadır. Örnek olarak bunlardan biri de Wirex kartıdır. Kendinize Wirex kartı alırsanız, Bitcoin’inizi ödeme yaparken ihtiyacınız olan her para birimine (pound, dolar, euro) aktarabilirsiniz. Wirex kartı daha sonra Visa’nın kabul edildiği her yerde kullanılabilir (hem çevrimiçi hem de çevrimdışı); ATM makinelerinden bile nakit çekebilirsiniz.

5. Bitcoin Almak için Doğru Zaman mı?

5. Bitcoin Almak için Doğru Zaman mı?

Birçok kişi son meteorik yükselişi yüzünden Bitcoin trenini kaçırmış olduğunu düşünüyor. Ancak bu mutlaka doğru değildir. 2011 yılında da Bitcoin’in şubatta yaklaşık 1.00 $ ‘dan Temmuz ayında 31 $’ a yükseldiğinde insanlar aynı şeyi söylüyordu. Ama daha sonra kesinlikle büyük bir fiyat artışı oldu.

6. Bitcoin Ne Kadar Değerli Olabilir?

6. Bitcoin Ne Kadar Değerli Olabilir?

Bitcoin değeri ekonomi yasasına dayanır: Arz ve talep. Altından farklı olarak, orada bitcoinin ne kadar miktarda olduğunu tam olarak biliyoruz. Bitcoinin artan talebi arttıkça beklenen de bu olacak. 

Gerçekte, kimse gerçekten bilmiyor. Birçok finans endüstrisi hala bir ödeme şekli olarak görmeyi reddetti. Ama fiyat çizelgelerine göz attığınızda farklı düşünebilirsiniz. Her neyse, o kadar uzak olmayan bir gelecekte 100.000 dolara kadar çıkacağını tahmin eden bazı Bitcoin ‘uzmanları’ da var. Hâlâ ilk günleri. Dünyanın büyük çoğunluğu bunu geçerli bir ödeme formu olarak kabul etmedi. Ama zaten hali hazırda altım miktarının 5 katı değerinde. 

Herhangi bir yatırım gibi, Bitcoin elbette tamamen çökebilir ve hayattan yok olur. Ancak öte yandan, gökyüzü Bitcoin için sınırdır. Dünya onunla tanışmaya başlamış ve onu benimseyenlerin sayısı arttıkça, fiyat artacaktır. 

7. Peki Nasıl Başlayabilirim?

7. Peki Nasıl Başlayabilirim?

Satın aldığınız herhangi bir Bitcoin tutmak için, bir Bitcoin cüzdanına ihtiyacınız olacak. Kullanımı kolay ve en önemlisi güvenli olduğundan emin olmak istersiniz. Bununla ilgili pek çok seçenek vardır. Örneğin, en popülerlerinden biri olan Wirex hesabı olabilir. Ayrıca Bitcoin borsalarında hesap oluşturup hemen başlayabilirsiniz. Bitcoin borsalarından haberdar olmak ve bu konu ile ilgili daha fazla bilgi için “Bitcoin Nasıl Alınır?” konumuzu inceleyebilirsiniz. Dünya genelinde popüler olan bitcoin borsası binance.com sitesine üye olup hemen işlemlerinize başlayabilirsiniz.