Yeni Bir Uygulama Özelliği ile Kiralama Kripto Para Birimi Kullanılarak Ödenebilecek

Yeni Bir Uygulama Özelliği ile Kiralama Kripto Para Birimi Kullanılarak Ödenebilecek

Bitcoin ile Ödeme

Bitcoin ile Ödeme

Kripto Kiralama
ManageGo‘nun çevrimiçi platformu, kira bedelini dijital olarak ödemek için (diğer arabirim özellikleri arasında) platform yöneticilerini/ev sahiplerini ve kiracıları birbirine bağlar. New York merkezli şirket, kripto para birimlerini hizmetlerine entegre ettiklerini ve kiracılara kripto para birimi ile kiralık ödeme imkânı sağladığını söylüyor.

ManageGo, kripto para birimlerini ellerinde tutmadıklarını; ama bitoin, litecoin veya eter‘i ABD doları cinsine dönüştürdüklerini söylüyor. Platform, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin doğru dönüşümleri almasının sağlanmasına yönelik gerçek zamanlı döviz kurları elde etmek için Coinbase‘in uygulama programlama arabirimini (API) kullanacak.

ManageGo, iş stratejisinin başkan yardımcısı Chaim Lowenstein, Technical.ly’ye yaptığı açıklamada, “Bunu yapabileceğimizi ve onu dönüştürerek risk alabileceğimizi gördük. Birisi mermerle ödeme yapmak istiyorsa, mermerleri bir gecede değiştirebiliriz” dedi.

Şirket kendi mülklerini yönetmemektedir; sadece ev sahipleri ve kiracılar arasında bir kanal görevi görürler. Kiracılara kripto ile kira ödeyebilme seçeneği vermek, bu işlemi kolaylaştırmak için tasarlanmış bir diğer özelliktir.

Kriptoyu Kabullenme
Kripto para birimlerini kabul etmeye karar veren her yeni satış yeri meşruiyetlerini artırıyor.

Square son zamanlarda şifreli eşzamanlılık tabanlı işlevselliği, kullanıcıların artık bit eşyası alıp satmak için kullanabilecekleri Cash uygulamalarına entegre ettiler. London merkezli London Block Exchange, bireylerin günlük işlemler için kripto para birimlerini kullanmalarını kolaylaştırmak için, perakendecilere pound verip, kullanıcının kayıtlı kripto cüzdanından kesilen bir Visa bankamatik kartını sunmaya çalışıyor.

Bitoin kullanan ilk gayrimenkul işlemi de kısa süre önce Teksas’ta tamamlanmış ve büyük perakendeciler kripto para birimlerini ödeme olarak kabul etmeye başlamışlardı. Ülkemizde de İstanbul’da bir araba alış verişinde Bitcoin kullanılmıştı.

Artık bir yenilik, blok zinciri para birimleri genel kabul görmeye doğru ilerliyor.

Konu ile ilgili Bitcoin Kullanımı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2, 3, 4