Yeni Enerji Santrali, Gübreden Temiz Enerji Üretecek

   ‘’TEMİZ’’ ENERJİ

   Japon otomobil devi Toyota yenilenebilir, temiz enerji alanında heyecan verici hareketler yapıyor. Şirket, inek gübresi ile üretilen metan gazı su, elektrik ve hidrojene dönüştüren bir santral kurmayı planlıyor. Tri-Gen Projesi olarak bilinen proje, bu yıl Los Angeles Auto Show’da açıldı. USA Today, California’daki Long Beach Limanında bulunan tesisin “dünyanın ilk ticari ölçekli %100 yenilenebilir enerji ve hidrojen üretim tesisi” olacağını belirtti. Toyota, fabrikanın yaklaşık 2020‘de açılmasını bekliyor. 

   Tesisin, günlük ortalama 2,350 eve enerji sağlayacak yeterli enerji ve günlük 1,500 hidrojenli araç çalıştırması için yeterli yakıt kapasitesi olması bekleniyor. Şirket, tesisin her gün 2.35 MW elektrik ve 1.2 ton hidrojen üreteceğini tahmin ediyor. Tesis, ayrıca dünyanın en büyük hidrojen yakıt istasyonlarından biriyle donatılmış olacak. Toyota’nın Kuzey Amerika grubunun stratejik planlama başkan yardımcısı Doug Murtha, şirketin emisyonları azaltmak ve toplumu iyileştirmek için muazzam potansiyelini anladığını söyledi. 

   HİDROJEN YAKITI

Toyota, hidrojen yakıt hücresi teknolojisine büyük yatırımlar yapıyor. Hücreler şirketin Mirai araçlarında kullanılacak. “Çevreye duyarlı sürücüler yeni, daha temiz ulaşım biçimleri talep ediyor. Mirai yakıt hücresi aracı, diğer alternatif yakıt araçlarının yanısıra daha iyi bir gelecek garantisi vermesine yardımcı oluyor “denildi. 

Araba üreticisinin amacı, şirketin ve ürünlerinin çevresel etkisini azaltmak. Geçtiğimiz günlerde Toyota, geleneksel içten yanmalı motorların üretimini 2040’a kadar durdurmayı ve araçlarının karbon emisyonlarını 2050 yılına kadar% 90 azaltmayı hedefledi.

   Toyota’nın çabaladığı şey daha temiz araçlarla daha uzun yol alabilmek. Elon Musk’ın Tesla’sı, elektrikli taşıtlarıyla zaten büyük başarı yakaladı. Temiz enerjiyi fosil yakıtlardan daha cazip hale getirmek için yapılan büyük adımlarda birlikte olan çiftimizde tüketiciler ve çevre için umut vadeden bir reçete var.  

Kaynak: 1