Yeni Güncellemeden Sonra PS4 ve Xbox One’da Fortnite Çok Daha Hızlı Yükleniyor

Yeni Güncellemeden Sonra PS4 ve Xbox One’da Fortnite Çok Daha Hızlı Yükleniyor

PS4 ve Xbox One’da Fortnite Yükleme Süreleri Geliştirildi

PS4 ve Xbox One'da Fortnite Yükleme Süreleri Geliştirildi

Fortnite 3.5 güncellemesi çıktı ve hem Battle Royale hem de Save the World modlarına bir dizi yeni ürün getirdi. Ancak konsol oyuncuları için yamadaki en heyecan verici değişiklik, PS4 ve Xbox One‘daki yükleme sürelerini de geliştirmesidir.

Güncelleme ile, geliştirici Epic, oyunun konsollardaki performansını iyileştirmek için “bazı veri düzeni optimizasyonları yaptığını” söylüyor. Özellikle, Xbox One sürümü, alışkın olduğundan yaklaşık 25-30 saniye daha hızlı yüklenirken, PS4 yükleme süreleri yaklaşık 10 saniye azalmıştır.

Epic, güncellemenin yama notlarında “Her iki platformda da, zaman içinde yüklenemeyen geometri veya kozmetikle ilgili daha az sorun görmeyi bekleriz ve FPS, paraşütle atlama sırasında düşer.” diye söylüyor. Ancak Epic, Xbox One’ın güncellemesinin optimizasyon değişiklikleri nedeniyle “normalden daha büyük” olduğunu belirtiyor. Ancak stüdyo, “bu tür bir optimizasyonun gelecekteki sürümlerdeki etkisini en aza indirgemek için çalışıyoruz” diyor.

Yükleme sürelerini iyileştirmeye ek olarak, 3.5 güncellemesi bir dizi denge değişikliği ve hata düzeltmesi yapar. Ne yazık ki, son zamanlarda eklenen Güdümlü Füze birkaç yeni hata ile sonuçlandı. Güncellemeyi takiben Epic, oyuncuları füze ateş ettikten sonra sprint yaptığında ortaya çıkabilecek bir animasyon sorununu keşfettikten sonra silahı geçici olarak devre dışı bıraktı. Sorun çözüldükten sonra Epic, Güdümlü Füze’yi oyuna yeniden tanıtacak.

Bunun ötesinde, 3.5 güncellemesi, yeniden oynatma sistemini ve atıldığında hızlıca bir kale oluşturabilen yeni bir Port-a-Fort‘ı ekler. Ayrıca Save the World modu için yeni özelleştirme seçenekleri sunuyor. Bu arada, Battle Royale için bir sonraki sınırlı zaman modu, 50v50 v2, yakında başlaması planlanıyor.

Kaynak: 1