DiRT 4 Hayırlı Olsun !

DiRT 4  Hayırlı Olsun !

DiRT serisini özel olarak sevenler için güzel ve özel bir gün. Hatırlayacağınız gibi Codemasters, rahmetli Colin McRae’nin anısına DiRT serisini üçüncü oyunda sonlandırmış ve seriyi devam ettirmeyeceklerini açıklamıştı. Arkasından gelen DiRT: Showdown ve DiRT: Rally oyunları ise orjinal DiRT serisinden ve çizgisinden uzak, bağımsız oyunlar olmuştu. Codemasters, uzun süren sessizliği bozdu ve ana DiRT serisinin devam edeceğini duyurdu! DiRT 4 resmi olarak geliyor.

Codemasters Blog’unda yapılan açıklamaya göre, DiRT 4 bu yılın Haziran ayında PC, PS4 ve Xbox One için geliyor. Muazzam bir tanıtım videosu ile duyurulan oyun için Codemasters, “Korkusuz” ve “Tehlikeli” kelimelerini kullanıyor. Aşina olduğumuz DiRT serisine dönecek olan DiRT 4, serinin en zor, çılgın, adrenalin dolu oyunu olma özelliğini taşıyacak.

 DiRT 4’ün yine off-road yarış türüne odaklanacağını, çılgın ve adrenalin dolu parkur deneyimlerini oyunculara aşılayacaklarını belirtiyor. Ayrıca oyun, “Your Stage” isimli bir özellik ile beraber geliyor. Bu özellik sayesinde oyuncular, kendi ralli parkurlarını yaratabilecekler ve bu konuda tamamen yaratıcı olacaklar. Enteresan, ilginç ve heyecan verici ralli parkurlarını, içinde bulunduğunuz bazı parametrelere göre oluşturabileceksiniz. Ayrıca oluşturduğunuz parkurlarda, çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla yarışabilmeniz mümkün!

*** Yeni oyun, Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STI NR4 ve Audi Sport Quattro S1 E2 gibi arazi aracıları içeriyor. “FIA World Rallycross Championship” resmi lisansına sahip DiRT 4’ün haritaları ise Montalegre, Lohéac Bretagne, Cehennem, Holjes ve Lydden Tepesi. Elbette araç ve harita sayısı, ileride artabilir.  ***