Google’ın Sanat Uygulaması Şimdi Selfie Virüsü Sayesinde iOS ve Android İndirme Tablolarının Üst Sırasında

Google’ın Sanat Uygulaması Şimdi Selfie Virüsü Sayesinde iOS ve Android İndirme Tablolarının Üst Sırasında

İnsanın merakının gücü inanılmaz. Google‘ın asil fakat bir o kadar da ilginç olan Google Arts & Culture uygulamasına bakmalısınız.

Geçen hafta bir dizi özelliği başlattı ve en çok sevilen yanı kullanıcıların kendilerini ünlü sanat eserleri ile eşleştirmesi.

Bu hafta sonu itibariyle, hem iOS hem de Android’de en çok indirilen ücretsiz uygulama olarak liste başında. Messenger ve YouTube gibi önemli uygulamaları bile geçmeyi başardı.

Uygulamanın kendisi 2016’dan beri mevcut. Sanatçılar ve sanat tarihi ile ilgili etkileyici makaleler ve özellikler sunuyor. Ayrıca, farklı stiller, zaman aralıkları – hatta renkler – keşfedebilmenize izin veren harika bir sanat kataloğudur.

Google‘ı erçekten tebrik ediyoruz, kullanıcıların kendilerini resimlere uydurmak için oldukça basit bir yüz tanıma tekniği kullanmayı düşündüler. Umarım başarılı olurlar. Ünlüler bile bu özelliği kullanmaya başladı.

Tek sorun, Google Arts & Culture‘ın kendi başarısının kurbanı olması.

 Selfie eşleme özelliğinin ABD dışında yaygın olmadığı açıkça biliniyor. (AB’nin yüz tanıma tekniğiyle ilgili düzenlemeleri nedeniyle Avrupa’da kısıtlanmış olabilir).

 Bu, yurtdışındaki kullanıcıların birkaç hoşnutsuz incelemesine neden oldu. Arts & Culture‘ı seviyorlar, ancak ancak kendilerini sanat eserleri ile eşleştirdikleri takdirde.

Kaynak: 1