İşte 2017’nin Gözde Oyunları

İşte 2017’nin Gözde Oyunları

İşte 2017’nin Gözde Oyunları

Dün ne yediğinizi bile unutabiliriz, kaldı ki 6-7 ay öncesini hatırlayabilelim. 2017 bilgisayar oyunları açısından verimli bir yıl oldu. Geriye baktığımızda bir çok güzel oyun çıktığını görüyoruz. Gelin bu yılın panaromasına birlikte bir göz atalım!

İşte 2017’nin Gözde Oyunları

1-Uurnog Uurnlimited

Herhangi bir bulmaca oyunundan farklı olan Uurnog akıllarımızda da farklı bir bölümde saklanıyor. Düğmeler, lazerler ve zaman klonları, özelleştirilebilir bir araç seti ve neredeyse sınırsız boyutlararası depolama alanı ile eşsiz bir oyun. Size fazla müdahalede bulunmaz ama size farklı düşünmeyi en iyi şekilde öğretir. Bir bulmaca oyunundan daha ne isteyebilirdik ki?

1-Uurnog Uurnlimited

2-Outcast: Second Contact

1999’a döndüğümüzde Outcast’in Legend of Zelda kadar ses getirdiğini görebilirsiniz. Oyunda büyük açık dünyada serbest keşiflere yönelebileceksiniz. En son grafik teknolojiini barındıran oyun sizi dünyaların hem görkemli hem de sihirli olduğu bir zamanda en küçük ayrıntıları bile görmeye davet ediyor.

2-Outcast: Second Contact

3-Injustice 2

Injustice 2 türünde en iyi oyun olmasa da bu türe uygunluğu ile ön plana çıkıyor. Yeteneğiniz ne kadar olursa olsun bu oyunun yapımcıları nasıl erişilebilir ve eğlenceli bir dövüş oyunu yapmayı kesinlikle biliyorlar.

3-Injustice 2

4-Battlerite

Battlerite kendi türünün diğer oyunlarının problemlerden ustaca sıyrılıyor. Battlerite diğer yüksek bütçeli oyunlar arasında zorla ilerlemeye çalışan bağmsız bir oyundur. Daha önemlisi arkadaşlarla takım olmanın ve minik sihirbazları birbiriyle kapıştırmanın ne kadar eğlenceli olabileceğini gösteriyor.

4-Battlerite

5-Gorogoa

Eğer oyunda kalıcı iseniz iyi haber: Gorogoa sizi zarif mekanizmalar ile ödüllendirecektir. Oyun dünyaları beklenmedik ve mükemmel yönleriyle görmesi ve ilerleme kaydetme konusunda Chuchel’e benzese de Gorogoa, Chuchel’den biraz daha sade ve şık.

5-Gorogoa

6-Opus Magnum

Bugünlerde böylesine net bir şekilde tanımlanmış, kendinden emin meydan okumaları olan mükemmel bir dengeye dayanan ve yoğun bir tatmin sağlayan bir oyun oynamak zor. Son 10 yılın olmasa bile bu yılın en iyi bulmaca oyunlarından biri diyebiliyoruz bu yüzden de.

6-Opus Magnum

7-Seven: The Days Long Gone

Bazı sert dönüşleri olsa da yine de Seven etkileyici bir oyundur. Özellikle de kendine benzeyen bir sürü oyunun olduğu bu yıllarda kendini belli etmektedir. Oyun 2017 yılında bir sürpriz yaparak kapımızı çaldı, iyi ki de çaldı.

7-Seven: The Days Long Gone

8-Reigns: Her Majesty

Reigns’i sadece yazının, sunumun ve basit etkileşimlerin keyfini çıkarmak için oynayın ve her kralın ölümünü kendi gözünden görün. In Her Majesty’de beklenmedik derecede tuhaf ve tatmin edicidir ama kraliçe olmanın keyfini çıkarmak için zaman ayırmanızı öneririz.

8-Reigns: Her Majesty

9-Football Manager 2018

En iyi Football Manager oyunu bu mu? diye sorarsanız, bizce şimdiye kadarki en iyisi bu olmuş. İnşallah önümüzdeki yıl bu fikrimizi 2019 sürümü değiştirir.

9-Football Manager 2018

10-Hand of Fate 2

“Zayıf mücadele” çoğu RPG için bir katil olur, ancak Hand of Fate 2, büyük ölçüde geliştirilmiş stratejik katmanı ve güzel hikaye anlatımıyla bunu telafi ediyor. Deste oluşturma stratejisi tatmin edici olmaya devam ediyor ve yeni zorlukların çeşitliliği oyuna roguelike yeniden oynatılabilirlik katıyor. İlk oyundan da oldukça yenilikçi olduğu gözleniyor.

10-Hand of Fate 2

11-Dujanah

Dujanah sıradan bir oyun değildir, oyunda olanlar da net ve tutarlı değildir. Kusursuz de değil: Dördüncü duvarı kırmak oyalanmak başka bir şey değil ve El Deccal Mağaraları kötü bir şekilde yerleştirilmiş. Buna rağmen, alışılmadık anlatımı, tematik olarak bağlantılı imgelerden oluşan bir dizi, oyuncuyu Dujanah’ın hayatına katmakta başarılı oluyor; Tema olarak kayıplar karşısında güçsüzlüğü çok iyi işliyor.

11-Dujanah

12-Assassin’s Creed Origins

Elbette, ana görevleri bitirdikten sonra dünyayı keşfetmeye devam edebilirsiniz ve Origins’e teşekkür etme sebebidir, anlatılmaz yaşanır. Göz kamaştırıcı ve güzel bir ayarı var, Kurnazlık ve kargaşa için eğlenceli birçok sistem, sizi hiç meşgul gibi hissetmeden meşgul etmek için doğru miktarda saptırma ve dikkat dağıtıcıya sahiptir.

12-Assassin's Creed Origins

13-Wolfenstein 2: The New Colossus

Kendinden önce gelen oyunlarındaki gibi eğlenceli, eğlendirici. The New Order kadar güzel hissettirmese de oynanabilir. 2017’de bunun gibi karakterizasyon kadar ses dizaynı ve yüz animasyonları gibi ayrıntılara önem veren bir çok tek kişilik oyun bulabileceğinizi temin ederim. 

13-Wolfenstein 2: The New Colossus

14-Destiny 2

Eğer sonsuz aksiyon RPG’si peşindeyseniz Destiny 2 ve birkaç DLC paketi size göre değildir ama eğer orta derecede güzel bilim kurgu silahşör eğlencesi istiyorsanız bilgisayardaki en iyi multiplayer oyunu Destiny 2 emrinize amade…

14-Destiny 2

15-Battle Chasers: Nightwar

Sorunları düzeltmesinin yanısıra Battle Chasers: Nightwar oynaması oldukça zeklidir de. Calibretto kötü adamlara yumruk attığında iskeletler tarafından metalik CLANG’a sürüklenen ölüm şövalyesinden her karşılaşmanın manzaraları ve sesleri, sizi gülümsetecektir. Komik karakterler bu oyuna harika bir şekilde uyarlanmıştır.

15-Battle Chasers: Nightwar

16-A Mortician’s Tale

A Mortician’s Tale ilginç bir projedir. Oyunda cesetleri gömülmeye hazır hale getireceksiniz. Ölümle ve ölülelerle uğraşmak nasıl bir iş oynayıp deneyebilirsiniz.

16-A Mortician's Tale

17-South Park: The Fractured But Whole

Zaman zaman durma noktasına geldiği için oyunun hikayesi en zayıf halkası olarak nitelendirilebilir. The Stick of Truth’I oynadıysanız dış çevre size tanıdık gelecektir zaten. Bunların dışında sizi aerodinamik, yaratıcı ve son derece eğlendirici bir oyun beklemekte.

17-South Park: The Fractured But Whole

18-The Evil Within 2

Resident Evil’in fikir babası Shinji Mikami’nin yönetmenliğini Tango Gameworks’te çalışan meslektaşı John Johanas’a bırakmasıyla, The Evil Within 2 oldukça iyiye gitti. Her şey geliştirilse de hala klasik korku hayatta kalma oyunu gibi görünmeye devam ediyor.

18-The Evil Within 2

19-A Hat in Time

Birkaç teknik problemleri olsa da eğlenceli bir oyundur. Nintendo ve Double-Fine’ın en iyi dizaynlarına rakiptir. Seviye tasarımı keza oldukça yaratıcıyken karakterler büyüleyici ve unutulmazdır.

19-A Hat in Time

20-FIFA 18

FIFA ve PES aynı spor dalını simüle etmeye çalışsalar da ikisinin de futbola yaklaşımı radikal bir şekilde farklı. İkisi de eğlenceli ama ikisi de farklı oyun tarzına sahip.

20-FIFA 18

21-Tooth and Tail

Roman, Tooth and Tail’i tamamiyle ve oldukça etkili özetliyor. Tooth and Tail yeni gelen oyuncular için oldukça cömert ve basittir.

21-Tooth and Tail

22- Cuphead

Cuphead, muhteşem sesler çıkaran, talepkar ama son derece ödüllendirici modern 2D silahşörlük oyunudur.

22- Cuphead

23- Ruiner

Ruiner, sessiz, maskeli bir kahramanın gece küpleri ve 2091 yıllarının endüstriyel jungle’larında dolaştığı siberpunk türünün 1980’li yıllarda çıkan eserlerinden esinlenerek yapılmış muhteşem bir oyundur.

23- Ruiner

24- Total War: Warhammer 2

Attila’da, Fall of the Samurai’da, Roma 2’de ya da Shogun 2’de olduğu gibi her Total War oyunundan sonra kendini izleyen büyük genişlemeleri olan küçük kardeş gelmesi adetti. Warhammer eski Dünyanın fantezi ortamında dönüş temelli kampanya ve gerçek zamanlı savaşlardan oluşan geniş ölçekli bir strateji oyunu olarak bu sefer bu adeti bozdu.

24- Total War: Warhammer 2

25- Heat Signature

Heat Signature yaratıcılığıyla muhteşem bir simülasyon oyunudur. Prosdür olarak yaratılmış dünyası ve tuhaf aletleriyle Heat Signature oynanmaya değer.

25- Heat Signature

26- Divinity: Original Sin 2

Emin olun bu kadar çok şey yapmana izin veren başka bir RPG yok. Oldukça karışık ve bir o kadar sürükleyici olan oyun aynı zamanda ödüllendiricidirde.

26- Divinity: Original Sin 2

27- Dishonored: Death of the Outsider

Death of the Outsider’ın işlediği tema yeniden değerlendirilmiş ve oluşturulmuş bir temadır. Oyunda görev veya bireysel bir bölümden çok Dishonored 2’de olanlara dünyanın tepkini görmek size haz verecektir.

27- Dishonored: Death of the Outsider

28- Project Cars 2

Ciddi yarışçılar için ciddi bir yarış oyunu… Bir yarış oyunundan isteyebileceğiniz her şeyi size sunar.

28- Project Cars 2

29- Sonic Mania

Sonic Mania içinde nostalji barındırsa da tamamen nostaljik bir oyun değildir. Geliştiriciler en iyi Sonic oyunlarından esinlenerek en güzel Sonic oyununu oluşturmaya çalışmışlar. Bu oyun biraz da, renk, tutku ve kişiliğe dayanan bir oyun olmuş. Sonic’i neyin harika yaptığına dair temel bir anlayışa sahip olmadan böyle bir oyunu yapamazsınız ve bu oyunun seriyi seven insanlar tarafından yapıldığı aşikardır.

29- Sonic Mania

30-XCOM 2: War of the Chosen

Zaman zaman kampanya modunun içine sürüklenceğiniz, direniş süper askerleri ve konuşkan süpervizörleri ile eğleneceğiniz bir oyun hazır mısınız? Yeni aldığı genişleme ise bir harika.

30-XCOM 2: War of the Chosen

31-Outlast 2

Gizlilik ve takip, Outlast’ten sonra Outlast 2’de de aynı kaldı ama ruhsal kaygılar ile yolculuk yapmak Outlast 2’de daha bir güzel emin olun… 

31-Outlast 2

32- Mass Effect: Andromeda

Muhteşem görevleriyle bu bilim kurgu oyunu keşfedilmeye değer.

32- Mass Effect: Andromeda

33- Sniper Elite 4

Hikaye kısmını görmesek bile oyunun kurgusu onu sevmemize yetebiliyor. İtalya’da geçen oyun gerçekten güzel kurgusuyla göz kamaştırıyor. Üstelik çok uzaktaki düşmanları vurmanıza da imkan tanıyor.

33- Sniper Elite 4

34- The Long Dark

Bilgisayarda oynayabileceğiniz iyi hayatta kalma oyunlarının sayısı  bir elin parmaklarını geçmez. İşte The Long Dark gerçekten  bu oyunlardan biri. Güzel sanat yönetmenliği ve zengin, nüanslı ses tasarımı derin ormanları, donmuş gölleri ve Kanada’nın vahşi doğa dağları ile bu oyun bir harika.

34- The Long Dark