Meb Oyun: Eğitsel Oyunlar

Meb Oyun: Eğitsel Oyunlar

Meb Oyunları

Meb Oyunları

İşte En Güzel Meb Oyunları

Çocukların ellerinden özellikle tabletlerin hiç eksik olmadığı bu günümüz teknolojisinde, artık bilgisayar oyunları çocukların hayatının vazgeçilmez parçası haline gelmiş vaziyete. Tabi ki bu durum çocuk gelişimini neredeyse doğrudan etkileyen bir faktör. Ebeveynlerin dikkatli olmaları gerekmektedir. Haliyle oyun seçimi de büyük bir önem kazanıyor. 

Meb bu konuda çalışmalar yaparak internet ortamında ki çocukların gelişimine zarar verecek oyunları engellemeye çalışmaktadır. Ama akabinde tabi yeni oyun siteleri de türemektedir. Çocuklar için epey önemli olan oyunlar doğru şekilde yönlendirilirlerse çocuk gelişimine doğrudan katkı da sağlarlar. Bulmaca, satranç gibi zeka oyunlarıyla, kelime, boyama gibi hayal güçlerini kullanarak oynadıkları oyunlar çocuk gelişimlerini doğru bir şekilde yapmalarını sağlar. Bu gibi eğitim odaklı oyunlarla çocuklar hem eğlenip hem de öğrenebilirler. İletişim kurmadan bilgi birikimine kadar çocukların hayatını etkileyen oyunların yeri çocuklar için her zaman bir başkadır. 

Meb tarafından henüz yasaklanmamış oyunlar ya da engellenmemiş oyunlar, çocuklar tarafından en çok oynanan bazı oyunlar şunlardır; Yarış oyunları ağırlıklı olmak üzere “Ölümüne Yarış”, “Zombi Arabası” ve diğerleri, “Kafa Topu”, “Ateş ve Su”, “Satranç” vb… Meb’in çocuklar için olan internet sitesinde de meb oyun mevcuttur. Bu adreste olan meb oyun tabi ki daha çok eğitici oyunlardır. Bu oyunların bazılarını sizin için listeleyelim:

Meb Oyunları : Ebru Boyama

Meb Oyunları : Ebru Boyama

Ebru Boyama: Ebru boyama olan meb oyun, çocukların yaratıcılığını geliştirmeye yardımcı, ebru sanatı tarzında boyama yapabildikleri, eğlenceli bir oyundur. 

Meb Oyunları : Kare Kapmaca

Meb Oyunları : Kare Kapmaca

Kare Kapmaca: Bilgisayara karşı oynanabilirken aynı zamanda başkalarıyla  karşılıklı da oynanabilen meb oyun bir zeka geliştirme oyunudur. Karşılıklı çizgi çizerek kareleri elde etmeyi amaçlayan oyundur. 

Meb Oyun Kare Kapmaca Oyna

MatMatik

MatMatik

MatMatik: Bu meb oyun, karşılıklı oynanabilirken ayrıca bilgisayara karşı da oynanabilir. Biraz strateji ve çarpma işlemi ile alakalı bir zeka oyunudur. Çapraz, dikey ya da yatay olarak en az 4 alanı ele geçirmeye çalışmak oyunun amacıdır. 

MatMatik Oyna

Meb Oyunları: Kelime Türetmece

Meb Oyunları: Kelime Türetmece

Kelime Türetmece: Çapraz, yatay veya dikey olarak kutucuklar içindeki harflerden kelime oluşturma üzerine olan bir oyun. Bu meb oyun özellikle kelime birikimi ve iletişim yönünü geliştiren güzel bir eğitici oyundur. 

Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar

Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar 2019, Çocuklar için internet ortamında bir çok oyun vardır. Tabi ki bu oyunların eğitici ve zararsız oyunlar olmasını arzu ederiz. Bu doğrultuda oyunların bazıları meb tarafından yasaklanabiliyor. Hangi oyunlar oynanmalı, hang… Meb’in Yasaklamadığı Oyunlar