Article title in Turkish: Batman: Arkham Üçlemesinin Yaratıcıları, Xbox’tan fon alan yeni bir AAA oyun üzerinde çalışıyor.

Article title in Turkish: Batman: Arkham Üçlemesinin Yaratıcıları, Xbox’tan fon alan yeni bir AAA oyun üzerinde çalışıyor.

Rocksteady’in kurucu ortakları Sefton Hill ve Jamie Walker, Londra merkezli Hundred Star adlı yeni AAA oyun geliştirme stüdyosunu 2023 yılında kurmak için biraraya geldiler. Bugün, ekibin Unreal Engine 5 üzerinde tek kişilik bir macera AAA oyunu üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Ne yazık ki, bu oyuna dair pek fazla bilgi yok, ancak anlaşma zaten imzalandı ve Xbox Game Studios stüdyonun ilk projesini finanse ediyor. Oyun muhtemelen bir platform özel oyun olacak ve Xbox konsolları ve PC için yakın gelecekte piyasaya sürülecek, ancak Xbox’un mevcut özel oyun yaklaşımını göz önünde bulundurarak, gelecekte ne olacağını söylemek zor.

2023 yılında kurulan Hundred Star şirketi kısa sürede büyüdü ve şu anda çalışan sayısı 100’e yaklaşıyor. Bu çalışanların 20’sinden fazlası, efsanevi Batman: Arkham serisi üzerindeki çalışmalarıyla tanınan Rocksteady’den ayrılan geliştiricilerdir.

Hundred Star ile ilgili haberler Polygon’un 2024 raporu sayesinde ortaya çıktı ve Sefton ve Jamie’nin kurucuları olduğu ortaya çıktı, stüdyo aslında 2023’ten beri faaliyet gösteriyor.

Sefton ve Jamie, Rocksteady’den ayrılarak stüdyonun başına geçtiler ve Suicide Squad: Kill the Justice League’in vaat edilen yayınlanmasından sadece birkaç ay önce, arka plan sorunlarına işaret ederek şaşırtıcı bir şekilde ayrıldılar.