Avowed’da Yoldaşlar Hikaye, Savaş ve Ahlaki Kararlar İçin Büyük Öneme Sahip Olacak

Avowed’da Yoldaşlar Hikaye, Savaş ve Ahlaki Kararlar İçin Büyük Öneme Sahip Olacak


GamesRadar+’da yayımlanan yakın tarihli bir röportajda, Avowed’un oyun direktörü Carrie Patel ve sanat direktörü Matt Hansen, Obsidian’ın yeni rol yapma oyununun bazı özelliklerini ve oyunun bazı yönleri için, örneğin hikaye, dövüş ve ahlaki öğelerle kararlar gibi, oldukça önemli olan yoldaşların rolünü açıkladı.

Daha önce bildirildiği üzere, ana karakter tanrı benzeri bir varlık, yani insanlarla tanrılar arasındaki melez varlıklardan oluşan, Avowed’un Pillars of Eternity serisi ile paylaşılan oyun dünyası Eora’da mevcut olan özel bir ırktır. Bu durum, mutlaka olumlu bir şekilde görülebilecek bir şey olmasa da, ana karakterin, Eora’nın tanrılarının temel belirsizlikleri nedeniyle değişiklik gösterebilecek çeşitli yönleri olmasını sağlar.

Geliştiriciler, karakterler arasındaki romantik ilişkilere yer vermediklerini açıklamış olsalar da, yoldaşlarla olan ilişkiler hikayeyi anlatma ve karar alma açısından halen temel bir öneme sahiptir. Obsidian’ın gerçek tarzında, Avowed aynı zamanda seçime ve çeşitli ahlaki sonuçlara büyük ölçüde dayanır.

Hansen’in belirttiğine göre, yoldaşların katılımı oyunun hikayesi için “kritik” bir unsurdur, öyle ki haritanın belli bölgelerine erişim de kimlerle birlikte olduğumuza ve onlarla olan ilişkilerimize bağlıdır.

Yoldaşlar, dövüşlerde destek sunmanın yanı sıra, savaşlarda önemli bir çeşitlilik sunma potansiyeline de sahiptir, ayrıca yaptığımız seçimlere, özellikle diyalog sırasında farklı tepkiler göstereceklerdir. Bu tepkileri dikkate alabilir ya da almamayı seçebiliriz, bu da çeşitli sonuçlara yol açabilir.

Ahlaki açıdan, seçenekler belli bir miktar sunma ve klasik yasal iyilik veya kaotik kötülüğe kıyasla daha “gri” bir yol izleme fikri var, tüm bunlar oyunun çevresini tanımlayan çeşitli politik entrikalar ve sosyal gerilimler içinde yer alıyor.

Geliştiriciler, alınan kararların hikaye boyunca hatırlanacağını ve farklı sonuçlara yol açacağını açıkladılar.