Avowed’un oyun yönetmeni, “Süre ve Kapsam açısından The Outer Worlds’e benzeyeceğini” söylüyor

Avowed’un oyun yönetmeni, “Süre ve Kapsam açısından The Outer Worlds’e benzeyeceğini” söylüyor

Görünüşe göre Obsidian Entertainment’ın yaklaşan rol yapma oyunu Avowed, stüdyonun önceki RPG’si olan The Outer Worlds’e benzer boyutta olacak. Bu, TechRadar Gaming ile yakın zamanda konuşma fırsatı bulan Avowed’un oyun direktörü Carrie Patel’in ifadesine göre. Röportaj sırasında Patel’e Avowed dünyasının boyutları ve oyuncuların ilk oyunu bitirmesi için ne kadar zaman gerekeceğine dair detayları paylaşıp paylaşamayacağı soruldu.

«Ölçek ve oyun yapısı açısından, The Outer Worlds’ü oldukça iyi bir karşılaştırma noktası olarak görmem mantıklı olurdu», diyor Patel. «Bu, genel olarak süre ve deneyimin genişliği açısından benzer olacak ve yapısal olarak da benzer şekilde olacak».

Söz konusu Avowed yapısına gelince, Patel, dünyanın The Outer Worlds’te olduğu gibi birkaç açık bölgeye bölündüğünü iddia ediyor.

«Tek başına devasa, sürekli bir haritanızın olmadığı tamamen açık bir dünya yerine, hikaye ilerledikçe açılan bir dizi açık bölgeniz var ve bu gerçekten her birine benzersiz bir karakter vermemizi sağlıyor – gerçekten farklı estetikler. Şu ana kadar, Kırıkçivi gördünüz, bir çöl ve kayalık tepelerle; şimdi de yakında neredeyse tamamen zıttı olan Zümrüt Merdiveni’ni göreceğiz; bu çok bataklıklı, karanlık, yeşil orman bölgesidir. Bu nedenle, bu açık bölgelerin varlığı, her bir lokasyona gerçekten benzersiz bir karakter kazandırmamıza ve aralarında uzanma ve mesafe hissi yaratmamıza olanak tanırken, Canlı Topraklar’ın bir bölgesinden diğerine geçiş yaparken».

Avowed, 2024 yılının sonlarında Xbox’un mevcut jenerasyon konsollarında, PC’de ve Xbox Game Pass aracılığıyla piyasaya sürülecek.