Baldur’s Gate 3 için mod desteği ekleyen yama, son büyük güncelleme olacak gibi görünüyor.

Baldur’s Gate 3 için mod desteği ekleyen yama, son büyük güncelleme olacak gibi görünüyor.

Görünüşe göre Larian Studios, resmi mod desteğinin Eylül 2024’te sunulmasının ardından Baldur’s Gate 3 rol yapma oyunu için büyük güncellemeleri durduracak.

Eurogamer’ın haberine göre, Larian Genel Müdürü Swen Vincke, BAFTA ile yapılan Bir Akşamda Baldur’s Gate 3 etkinliğinde, oyuncuların “gerçekten kritik hata düzeltmeleri seviyesine düştüğünü” belirterek, “ilerlemek ve yeni bir şeyler yapmak istediklerini” ve dolayısıyla “destek seviyesinin gerçekten azalacağını göreceklerini” söyledi.

Vincke şunları açıkladı:

“Bizim için çok önemli olan ve şu anda gerçekten üzerinde çalıştığımız şeylerden biri, oyuncuların Baldur’s Gate 3’ü kendi başlarına modifiye etme yeteneği çünkü o zaman kendi şeylerini yaratabilecekler ve bunun tamamen onların olacağını düşündüğümüz bir nokta olacak.”

Ardından Larian, Dungeons & Dragons evreninde gerçekleşmeyen veya bu franchise’ın devamı olmayan gelecek projelerine odaklanacak, ancak Vincke şu anda stüdyonun “oyunun sadece çıktığı gibi çalıştığını” vurguluyor.

“Yeni projemiz üzerinde çalışıyoruz, yeni oyunlara çok heyecanlıyız,” dedi. “Biz de yaratıcı ruhlarız. Aynı şeyi yapmaya devam etmek istemiyoruz; gerçekten ileri gitmek ve yeni şeyler yapmak istiyoruz.”