Bu oyunu artık hiçbir şey kurtaramaz”: Starfield kullanıcı derecelendirmesi %30’un altına düştü

Bu oyunu artık hiçbir şey kurtaramaz”: Starfield kullanıcı derecelendirmesi %30’un altına düştü

Starfield savunucuları ve Bethesda Softworks stüdyosu oyun hayranları ne kadar uğraşsalar da, açıkça azınlıkta ve sağduyuya karşı çok şiddetli bir şekilde geriliyorlar. On aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, “boş” bir uzayla bilim kurgu RPG’si en temel hatalardan, performans sorunlarından ve diğer kritik hatlardan muzdarip. Starfield’daki iyileştirmeler üzerinde çalışmaya ve oyun deneyimini geliştirmeye devam etme sözlerine rağmen, kullanıcılar onlara inanmayı reddediyor. Oyuncular, Starfield’a olumsuz eleştiriler bırakıyorlar ve şu anda Starfield’ın derecelendirmesi %30’un altına düştü.

Bu, Bethesda Softworks stüdyosu tarafından piyasaya sürülen tüm oyunlar arasında en kötü performansıdır. Son bir ay içinde Steam’de Starfield için neredeyse 3000 inceleme yazıldı ve neredeyse hepsi olumsuz çıktı. Şu anda projenin kullanıcılardan “genellikle olumsuz” eleştiriler aldığı ve tüm zamanların derecelendirmesinin %60 – “Karışık” seviyesinde olduğu ancak çok yakında daha da düşebileceği belirtiliyor.

İlk başta olumsuz tepki dalgası, Starfield’e ücretli modifikasyonların eklenmesiyle başladı. Oyunculara 5-10$ karşılığında özel görevler, ek kostümler veya silahlar satın alma imkanı sunuldu, ancak bu fikir kimseye hitap etmedi. Elbette, ücretli modlarla birlikte ücretsiz modlar eklemek de mümkün hale geldi, ancak herhangi birinin yüklenmesiyle hata olasılığının önemli ölçüde arttığı ortaya çıktı. Oyuncular, modlarla birlikte daha fazla teknik hata bulduklarını şikayet ediyorlar.

Negatif değerlendirme ayrıca, yaklaşık on ay boyunca aktif destekten sonra oyuna ikinci bir şans vermeye karar veren oyuncuları da etkiledi. Oyuna geri dönen kullanıcılar, bazı hataların hala sık sık karşılaşıldığını ve diğerlerinin ise kayıtlarını başlatamadıklarını fark ettiler çünkü güncellemelerle tüm ilerlemelerini kaybettiler. Yorumlara bakılırsa, kullanıcılar Starfield’a planlanan eklemenin durumu düzeltebileceğine çok az inanıyorlar.