CDPR, Yeni Boston Stüdyosunun Sonraki Cyberpunk’ı Daha Otantik Yapmaya Yardımcı Olacağını İddia Ediyor

CDPR, Yeni Boston Stüdyosunun Sonraki Cyberpunk’ı Daha Otantik Yapmaya Yardımcı Olacağını İddia Ediyor


CD Projekt Red’in Kuzey Amerikanın bölümü, Boston ve Vancouver’daki stüdyolarında, kod adı Project Orion olan devam oyununun geliştirilmesi ile meşgul. AnsweRED podcast’inin son bölümünde stüdyonun icra producörlüğünü yapan Dan Hernberg, devam oyununun Kuzey Amerika’da geliştirilmesinin gayet uygun olduğunu söyledi.

“Cyberpunk, benzersiz bir Amerikan hikayesidir. İçinde bolca punk enerjisi var ve bir Amerikalı tarafından yazıldı, bu yüzden onu Amerika’da yapmak doğru.”

Oyunun yönetmen yardımcısı Pavel Sasko, Cyberpunk 2077’nin yeterince Amerikan olmadığını gösteren bir duruma örnek verdi.

Sasko’ya göre, ilk oyundaki kanalizasyon kapakları, oyunun geçtiği ABD’dekiler yerine, Avrupa’da kullanılanlara daha çok benziyordu.

“Reddit’te, Cyberpunk’ta oyundaki daldırma hissini bozan ve kanalizasyon kapaklarının Avrupa’daki kaldırımlarda kullanılanlara benzediğini söyleyen bir gönderi vardı. Bunlar, Amerika’da sokaklarda normalde gördüğünüz kapaklar değil. Bu, size aslında farklılıkları gösteriyor, değil mi? Amerika’da, nerelerde oldukları ve nasıl göründükleri gibi şeyler var, doğru? Sokak lambaları, onların yerleşimi, çöp bidonları, doğru? Onlar evin önünde, doğrudan sokakta yer alıyor. Polonya’da, Avrupa’da, neredeyse hiçbir yerde göremezsiniz. Burada çok fazla nüans var. Dan, bunun hakkında konuştuğumuzda, bunu Amerikancılık olarak adlandırıyor.”

Bu yılın başlarında, CD Projekt Red Cyberpunk 2077 devam oyunu üzerinde çalışacak birkaç veteran geliştiricinin atanmasını duyurdu, Hernberg de dahil olmak üzere, daha önce Amazon Games ve Panic Button’da üretim yöneticisi ve Blizzard’da üst düzey ürün yöneticisi olarak görev yapmıştı.

Cyberpunk 2077 ve onun genişletmesi Phantom Liberty’yi yaratan ana ekip üyeleri, devam oyununun geliştirilmesini yönetmek üzere Kuzey Amerika’ya taşındı.