Counter-Strike 25. yıl dönümünü kutluyor

Counter-Strike 25. yıl dönümünü kutluyor

19 Haziran 1999 tarihinde, oyun ve espor endüstrisini değiştiren 25 yıllık bir yolculuğun başlangıcını simgeleyen Counter-Strike’ın ilk halka açık beta sürümü yayımlandı. Resmi sürüm ise 9 Kasım 2000 tarihinde çıkmıştır, ancak yıl dönümü Haziran ayında kutlanmaktadır.

Counter-Strike, Gooseman ve Cliffe takma adlarıyla bilinen Min Le ve Jess Cliff tarafından Half-Life’ın bir modu olarak ortaya çıktı. Oyun henüz resmi olarak yayınlanmadan önce başarılı oldu ve Valve’in dikkatini çekti. 2000 yılında şirket oyunun haklarını satın aldı ve yaratıcıları ekibe davet etti.

Counter-Strike’ın ilk beta sürümü en bilinen sürümlerden (1.5 ve 1.6) önemli ölçüde farklıydı, ancak takım oyunlarının ve espor sahnesinin konseptini değiştiren bir başlangıç noktası oldu.

Bugün Counter-Strike serisi hala popülerliğini koruyor ve geniş bir topluluğu cezbetmeye devam ediyor. Counter-Strike 2’de günlük 1,4 milyon kişi oynarken, espor turnuvaları milyonlarca izleyiciyi bir araya getiriyor. Ayrıca, oyun içi eşyalar yüz binlerce dolardan milyon dolara kadar satılmaktadır.