Cyberpunk 2077 için NPC’lerin Dinamik Tepkilerini İçeren Mod Çıktı: Giyim, Sürüş ve Görevlerdeki Seçimler Önemli Olacak

Cyberpunk 2077 için NPC’lerin Dinamik Tepkilerini İçeren Mod Çıktı: Giyim, Sürüş ve Görevlerdeki Seçimler Önemli Olacak


Modder “MisterChedda”, Cyberpunk 2077 için, tüm çetelerin, kalabalıkların ve NPC’lerin davranışlarını yeniden yapılandıran bir mod yayınladı. Bu mod, NPC’lerin davranışlarını daha gerçekçi hale getirecek ve şimdi onların kıyafetlerinize, sürüşünüze ve hatta geçmiş görev seçimlerinize bağlı olarak dinamik tepkileri olacak.

Daha detaylı olarak konuşursak, NPC’ler artık bir kaldırımda ilerlerken onlara korna çalıp yoldan çekilmenizi istediğinizde kaldırımdan sıçrayarak çekilecekler. Diğer sürücüler bazen karşılık vererek korna çalıp, korna çaldığınızda yorum yapacak. Sarhoş şekilde sürüş yapıyorsanız, polis hemen sizi fark edecek, ancak sorun çıkarmazsanız kavga başlatmayacak.

Çoğu NPC artık çıplak V’yi gördüğünde tepki verecek, evsizler veya fakir NPC’ler gibi bazı istisnalar dışında. Onları gördüklerinde, yorum yapabilir veya ayrılabilirler. Polis ve çete NPC’leri sizi hızla fark edecek, ancak sorun çıkarmazsanız kavga başlatmayacak. Ayrıca, siber yazılım seviyeniz çıplaklığınıza nasıl tepki vereceklerini etkileyecek.

Ve bu her şey değil. Eğer dört veya daha fazla aranma yıldızınız varsa, NPC’ler korku içinde kaçacak. NCPD polis memurlarıyla veya Barghest askerleriyle defalarca çarpışmak kavgaya yol açabilir.

NPC’ler artık giydiğiniz kıyafete göre çete veya korporasyona bağımlılıkla tepki verecek. Çete kıyafeti giymek, müttefikleriniz tarafından fark edilmenizi zorlaştıracak, ancak rakipleriniz tarafından fark edilmenizi kolaylaştıracak. Çete ile bağlantılı taşıtları kullanmak da, rakip ve müttefik çeteler tarafından ne kadar çabuk fark edileceğinizi etkileyecek.

Daha önce de belirtildiği gibi, geçmiş görev seçimleriniz de oyunun çetelerini etkileyecek. Böylece, geçmiş görev seçimlerinize bağlı olarak doğrudan savaş başlatabilir veya savaşı tetikleyebilirler. Çeteler, sizinle kurye/taşıma görevlerinde doğrudan çarpıştıklarında da savaş modunu aktif hale getirecek.

Modu bu linkten indirebilirsiniz.