Days Gone Geliştiricileri, Sıradaki Oyunları İçin Decima Motorunu Kullanıyor

Days Gone Geliştiricileri, Sıradaki Oyunları İçin Decima Motorunu Kullanıyor


Bend Studio, Days Gone oyununun çıkışı sonrası popülerlik kazandı. Bir devam oyununun iptal edilmesine rağmen ekip, yeni bir IP üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Reddit’te fark edildiği üzere, eski Bend Studio geliştiricisi Jason Pettibone, stüdyonun şu anki oyunu hakkında yeni detaylar açıkladı.

LinkedIn profilinden anlaşıldığı üzere, Bend Studio’nun son projesinde, Horizon serisi oyunların da yaratıldığı aynı motor kullanılıyor. Bilinmeyenler için, Decima Engine motoru Guerrilla Games tarafından geliştirilmişti.

Bu motor, Death Stranding gibi diğer oyunlarda kullanıldı ve yaklaşmakta olan Death Stranding 2 de bu teknolojiyi kullanacak. Şu ana kadar çok fazla detay bilinmiyor ama en azından hayranlar, bu sefer Bend Studio’dan görsel bir şölen bekleyebilirler.

Decima Engine motoru, Horizon Forbidden West gibi farklı jenerasyonlardaki oyunlarda mükemmel sonuçlar veren güçlü bir motor olarak biliniyor.

Eğer Bend Studio bu teknolojiyi maksimum derecede kullanabilir ve hayranlarını memnun edecek akıllıca bir oynanış sunabilirse, büyük bir hit yaratabilir. Hayranlar ayrıca bu projenin yakında resmi olarak duyurulmasını da umuyorlar.

Daha önce, Days Gone Unreal Engine temelinde geliştirilmişti. Bu teknolojinin son versiyonu, muhtemelen modern oyun geliştirmek için en popüler seçenek olmasına rağmen, Bend Studio bir sonraki projesi için kendi seçeneğini tercih etti.

Sonuç olarak, bu, stüdyonun PlayStation’daki Guerrilla Games gibi meslektaşlarından destek almasını sağlayarak stüdyoya yarar sağlayabilir.