Destiny 2 Oyuncuları, Final Shape’in Sıkıcı Sezon Modelini Düzeltmemiş Olmasından Dolayı Hayal Kırıklığına Uğradı

Destiny 2 Oyuncuları, Final Shape’in Sıkıcı Sezon Modelini Düzeltmemiş Olmasından Dolayı Hayal Kırıklığına Uğradı


Son ek paketi The Final Shape on yıllık oyun tarihinin zirvesi oldu ve Muhafızları, oyuncuların Destiny 2’de alışık olduğu sezona kıyasla, “bölümler” halinde keşfedilecek yeni maceralara gönderdi. Ancak, Bungie’nin gerçekte gerçekleştirdiğinden daha önemli değişiklikler vaat etmiş gibi görünmesi, hayranların hızla fark ettiği bir şeydi.

Geçtiğimiz yıl Bungie, Destiny 2’nin sezonluk modelinden ayrıldığını duyurdu. Şu anda her üç ayda bir Bungie yeni bir içerik sezonu yayınlayacak, bu da yeni hikaye hatları, görevler ve yeni ekipmanlar içerecek. Anlatımlar, haftalık görevler, radyo sohbetleri ve bazen heyecan verici sonlar aracılığıyla parça parça sunulacak. Ancak genellikle, sezonlar aynı olayların tekrarı, farklı diyaloglarla sınırlıyken, bazen ardı ardına birkaç hafta boyunca, hikaye anlatımının ne zaman tekrar hız kazanacağını merak ederek yeni hikaye içeriği olmadan geçti.

İlk bölüm Echoes, bu hafta üç eylemden ilkinin sona ermesiyle tamamlandı ve hayranlar elde ettikleri şeyden tam olarak memnun değiller. Şu ana kadar Echoes’un ana içeriği çeşitli tekrarlanan işler, düşman fraksiyonu Vexlere (şu an dikkatlerin odağında olan) ait yeni ekipman ve rastgele kesit sahneleri veya diyalog parçaları sunuyor. Şimdi, eylemin tamamlanmasıyla, birkaç hafta sonra açılacak sonrakini beklemek dışında, zaman sınırlamaları nedeniyle, esasen tanıdık gelen bir bekleme süresi var.

Yeterince söylenebilir ki, Destiny 2’nin mevsimleri sık sık yorucu, uyuşturucu ve bazen takip etmek kafa karıştırıcıydı ve daha da kötüsü, her yeni genişletme başlatıldığında oyunun her özelliği veya mekaniği oyundan çıkarıldı. Bu yaklaşım uzun süredir değişikliğe ihtiyaç duyuyordu ve yeni bölümler bunun gibi olmalıydı. Ancak öyleyse bile, bu kötü bir başlangıç çünkü her şey esasen her zamanki gibi görünüyor, belki de daha da kötü.

Destiny hayranları son birkaç haftayı olumsuz duygular ifade ederek geçirdi ve en iyisinin henüz gelmediğini umuyor. Özellikle, resmi Destiny subreddit’inde bir gönderide, ilk bölümün yapısı “hayal kırıklığı yaratan” olarak nitelendirildi, “şimdilik, Echoes, daha fazla zaman dilimiyle genişletilmiş bir mevsimsel model gibi görünüyor” denildi. Bölümler ayrıca “mevsimlerden daha kötü içerik” olarak adlandırıldı. Bazıları, Echoes’un yeni bir genişlemenin yayınlanmasını tamamladığı için yavaş başladığını ve oyuncuları aşırı yüklememek için olduğunu düşünüyor. Eğer bu doğruysa, geri kalan bölüm üzerinde heyecan yaratmak için büyük bir baskı var.

Sorunun bir kısmı Bungie’nin asla açıkça neyin farklı olacağını detaylandırmamış olması. Stüdyo bölümleri, içerik teslimat biçiminde büyük bir değişiklik yapacak büyük bir kayma olarak tanıttı ancak hiçbir zaman modeli kabaca bir yol haritasının ötesinde ayırmadı. Oyuncular, The Final Shape’den sonra gelen üç bölümün, hayranların alışık olduğu bağlantılı mevsimsel anlatılar yerine daha bağımsız hikayeler olacağını anlıyor, ancak gerçekte ne bekleyeceklerini ve ne zaman bekleyeceklerini bilmek istiyorlar.

Bunun yerine, Bungie devam etmek için sonsuza kadar bekledi ve hatta bölümlerin hikayelerini ayrıntılı olarak açıkladıklarında bile, oyuncuların ne beklemesi gerektiği konusunda çok az şey sundular. İletişim açısından az şey sunuldu – Bungie’nin sürekli olarak karşılaştığı ve daha sonra düzelttiği bir sorun – ve beklentiler büyüdü ve şimdi birçok kişi, görünüşe göre, sevdikleri oyunda daha kısa içerik patlamaları alacaklarını görerek hayal kırıklığına uğradı. Ve şimdi, oyunun keyfini çıkaracakları yerde, tüm topluluk yakın gelecekte ne olacağını merak ediyor.