Dragon Age: The Veilguard Geliştiricileri, Karakter Düzenleyicisi Hakkında Detayları Paylaştı

Dragon Age: The Veilguard Geliştiricileri, Karakter Düzenleyicisi Hakkında Detayları Paylaştı


Birkaç hafta önce BioWare, Dragon Age: The Veilguard’ı büyüleyici bir şekilde tanıttı; genişlemiş oyun başlangıcından savaş dinamiklerine, dünya tasarımından karakter düzenlemeye kadar detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, karakter düzenleyicide onlarca farklı saç stili ve özelleştirilebilir savaş seçenekleri de tartışıldı. Game Informer’ın kapaklı sayısında geliştirici ekip daha fazla detay sundu.

Baş ve vücut için birçok önceden ayarlanmış seçenek bulunuyor, 40 benzersiz yüz rengi var; cildin sivilceli, pürüzsüz, kaba ve genç görünümler arasında değiştirilebilir. Cilt tonlarını (soğuk, nötr, sıcak) ve çok daha fazlasını ayarlayabilirsiniz. Melanin ve vitiligo için kaydırıcılar da var ama bu sadece başlangıç.

Yüzün her bir parçası için—alın, kaşlar, çene, çene altı, başın derisi, yanaklar vb.—ayar yapmak için bir kaydırıcı bulunmaktadır. Burun deliği büyüklüğü, katarakt görünürlüğü ve hatta kan dolu gözler ayarlayabilirsiniz. Kulakların da, kulak memesinin büyüklüğü, kulak derinliği ve çok daha fazlası gibi ayarları mevcuttur. Makyaj bile, göz kalemi renk ve yoğunluğu, allık, sim gibi 30’dan fazla seçeneğe sahiptir.

Dövmeler de önemli, özellikle de farklı ırkların (örneğin elflerde benzersiz tasarım) onlara verdiği anlam göz önüne alındığında ve oyuncular bunları kollarına, bacaklarına, vücutlarına ve yüzlerine ekleyebilir. Eğer bir qunari oynuyorsanız, boynuz tipi ve malzeme seçenekleri gibi seçenekler de var (son ikisi 40’tan fazla seçeneğe sahip). Saç stillerine gelince, bu saçlar Frostbite’ın Strand teknolojisi sayesinde tamamen fiziksel olarak görselleştirilmiş ve çeşitli renklerde boyanabilir.

Elbette, omuz genişliği, kalça genişliği, boy ve daha birçok şey için de birçok kaydırıcı mevcuttur. İki tür ses seçeneğinden birini seçebilirsiniz — İngiliz ve Amerikan — her biri kadın ve erkek ses seçenekleriyle birlikte gelir (daha fazla kişiselleştirme için ton yüksekliği değiştirilebilir). Daha önce de onaylandığı gibi, karakterinizin oyunda nasıl göründüğünü görmek için aydınlatma ayarları da mevcuttur.

Bu dört seçenek “parlak ve güneşli tropik gün”, “gotik gece” ve “ana mor ton”u içerir. Oyun oynarken spesifik karakter versiyonunuzdan memnun değilseniz, görünümünü Tranformation Mirror (Dönüşüm Aynası) aracılığıyla değiştirebilirsiniz. Sınıf ve soy değiştirmek mümkün değil, muhtemelen bunların hikayeye etkileri nedeniyle (Baldur’s Gate 3’teki gibi).

Dragon Age: The Veilguard bu sonbaharda Xbox Series X/S, PS5 ve PC için çıkış yapacak.