En İyi 10 Xbox Oyunu/Oyunları!

En İyi 10 Xbox Oyunu/Oyunları!

1. Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

Orient, yeni yeteneklerin kilidini açtıktan sonra muazzam bir dünyanın kademeli olarak açıldığı “Macroidvania” aksiyon-macera tasarımı okulunun birinci sınıf mezunudur; “videogame sanatını” düşünen gerici bir göreceli göstermek tecrübesidir. Çelişki açısından.

Başlamak için dünya var – hayal kırıklığına uğratılmış gövdeler, dikenli mağaralar ve güneşli gladyallerden oluşan bir labirent – ama sadece mutlu görsellerin bir sorunu değil. Ori, gezegen çevresindeki bir uzay aracı “sling-shotting” gibi, mermilerden uzaklaşmak ve yüzeyleri taramak için öğrenen ana karakterle gevrek, güçlendirici bir platformdur.

Definitive Edition, keşfedilecek yeni alanlar ve oyunun en sevilen karakterlerinden birinde ek arka plan ekleyerek orijinalini geliştirir.

2. Rise of the Tomb Raider

Lara Croft’ın genç yaşantısı hakkında bir devamı olmasına rağmen, bu hala Tomb Raider oyunu gibi geliyor. Franchise için cesur yeni bir yön veren yeniden başlatma, Uncharted’in hafif Cosplay’dan biraz daha fazla olması için zaman gibi görünüyordu, ancak Rise çok daha başarılı bir oyundu.

Artık, gerçek bir açık dünya var, her zaman yapacak bir şey varmış gibi hissediyorum ve sadece XP’nin hafifçe tozlanması karşılığında toplayıcı toplarken başka şeyler. Ayrıca mezarlar da vardır. Evet, adını söylemek çok yorucu bir şey gibi görünüyor, ancak bir önceki oyun onlara kısa sürede şilt verdi. Yükselişte onlar daha derin ve daha bol olmasına rağmen. Rise ayrıca Rhianna Pratchett tarafından kaleme alınan Tomb Raider oyununun en iyi anlatılarından birine sahiptir, bazen de dokunaklıdır.

3. Forza Horizon 3

Forza Horizon 3, bilinmeyen bir oyun kurucu olarak rol aldığınız önceki yılların aksine, festivalin yönetmeni olarak sizi tam anlamıyla beğeninize hazırlamanıza izin vererek sizi derin bir yere atıyor. (Neyse ki, görevleri kabul etmek, yeni arabaların kilidini açmak ve diğer sürücüleri tozunu yemeye zorlamak kadar kolay.)

Turn 10’un spin-off franchise’inin ilk iki girişi şaşırttı ve sevindi ancak Forza Horizon 3, dizinin asılsız doruk noktası ve şimdiye kadar yapılmış en büyük yarış oyunlarından bazılarının ortasında duruyor.

4. Fallout

Her şey düşünüldüğünde, Bethesda’nın yapmış olduğu en iyi oyunlardan biridir. Bütün kutuları işaretler: geniş, ayrıntılı odaklı bir açık dünya; Yağma ve atış konusunda hala harika olan ilkeler; Ilginç yan görevler ve önemli oldukları düşünülen alt bölümlerle dolu bir hikaye; Ve elbette hepsini hayata geçiren klasik bir film müziği. Birçok yönden, Fallout 3 seriyi yukarıdan aşağıya oynayan rol oynayan köklerden uzaklaştırdığımız için beklediğimiz oyundur. Sadece dünya kendisini daha geniş kapsamlı değil, komple daha önce ve öncekilerden daha iyi sindirilebilir niteliktedir. Neler olduğu konusunda hâlâ bir gizem duygusunun varlığı, ancak bir araya getirmek için artık terminaller aracılığıyla sonsuza kadar bir gün kazmanız gerekmiyor.

5. Dragon Age: Inquisition

Sizi sadece dört kişilik bir maceraperest partisinden değil aynı zamanda kendi şatosuna ve stratejik bir meta oyununa sahip, gizemli bir şeytan tehdidini yenmekle görevlendirilmiş özel bir ordudan da sorumlu.

Unreal Engine’in seçimi, geniş açık ortamlar ve cinsel olarak SFX yüklü savaş için yapar – ne yazık ki, saldırı ezici duruma düşerse emir vermek için ikinci durdurabilirsiniz. Bu bir dev rüyası.

6. TitanFall 2

Bu oyunun soyağacı, bu jenerasyonun en zeki ve en sıradışı atıcılarından birinden miras almıştır. Orijinal Titanfall, her oyuna birkaç dakika yörüngeden çağrılan dev mezarı pilotlamaya yönelik nefis derecede korkunç heyecana karşı ninja hızlı ayaklanma mücadelesiyle gerçekleşti.

Respawn’un bu karışık stilini devam filminde dengeleme becerisi dikkat çekicidir – Titans’ın aşırı derecede ateş gücü var ancak vurulmaları kolaydır ve haritalar piyade saklamak için pek çok yer sunmaktadır. Bu fikirler, bu sene bu yılın en dikkat çekici türlerinden biri haline geldi ve spotlight’taki kendi çekimini ve Yılın Oyunu adaylığını hak ediyor.

7. Alien: Isolation

İzolasyon, Alien’i tekrar korkutucu kılan bir oyundur.

H.R. Giger’in, yıllar boyunca, temel tasarımın terör kapasitesinin çoğunu kaybettiği çok tehlikeli parçalardaki gözle görülmeyen, canavarlıklarına girdik. Yaratıcı Meclisin yorumu birkaç şekilde ayrı durur. Birincisi, klasik yöntemlerle öldürülmemesi, oyunun birçoğunu hareket izleyicisine yapıştırılmış olarak soyunma dolaplarında saklanmak için harcamanızı zorunlu kılıyor. İki: korkunç derecede zeki, kaçınma taktiklerine önceden programlanmış bir yol boyunca ilerlemekten ziyade bir yırtıcı gibi yanıt veriyorsunuz.

8. Quantum Break

Acele edilmiş olsaydı, Quantum Break, ayrılmış anlatılardan ve kafa karıştırıcı nedenlerden oluşan mutlak bir enkaz olabilirdi. Ancak, beklendiği gibi, oyun ve video çoğu oyun oyunun asla elde edemediği bir şeyi sunmak için birlikte çalışır.

Uyumla kastettiğim, size yardım eden karakterlerin, sizi A noktasından B noktasına doğru yönlendiren oyunda çoğunlukla unutulabilen yan karakterlerin gerçek insanlar haline gelmesi. Her ikisi de kelimenin tam anlamıyla (Quantum Break’un canlı aksiyon video filminde Game of Thrones’tan Aiden Gillen, X-Men’den Shawn Ashmore, Yüzüklerin Efendiminden Dominic Monaghan ve bir yarım düzine diğer ünlü oyuncular ve aktrisler) Figüratif.

Quantum Break iki yeni ve farklı tür (bilimkurgu, video) alır ve etkileyici bir şekilde yapar. Tek başına yapabileceğinden daha iyi bir deneyim sunmak için birlikte çalışan güzel bir kombinasyon.

9. Kalimba

Play’in “tek oyunculu işbirliği” çaba göstermesini isteyen Kalimba, Xbox One’ın toz-kahverengi atıcıların yanısıra sade bir figüre dikkat çekiyor ancak konseptin orijinalliğini ve yürütme yaratıcılığı açısından az sayıda eşi var.

Özet: iki atlamalı, farklı renkte totem başlığını aynı anda kontrol edersiniz, bunlara tehlikeleri ve tuzaklardan geçmiş olmalarını sağlayabilirsiniz.

Bükülme: karakterleriniz genellikle araziden birbirinden ayrılır ve aynı renkteki şeyleri kızartan enerji alanları da dahil olmak üzere farklı tehlikeler kombinasyonları ile yüzleşmelidir.

10. Halo: The Master Chief Collection

Master Chief Collection’ın ağırlaştıran ağ problemleri, piyasaya sürüldükten sonra başlıklar altına girdi ancak bunun için ne kadar değerli bir paketi temsil ettiğini de unutmayalım. Bir oyunun fiyatına göre, şimdiye kadar yapılmış en büyük bilimkurgu atıcılarından dört tanesini alırsınız; Xbox One’ın HD grafik yeteneklerinden ve (her şey düzgün şekilde çalıştığında) çevrimiçi işlevlerden yararlanmak için tamamen yeniden işlenmiştir.

Diğer avantajlar arasında Halo 1 ve 2 için gerçek zamanlı olarak eski ve yeni grafikler arasında geçiş yapmanızı sağlayan temiz bir çift motor özelliği ve her dört oyunın misyonlarını bir ısmarlama kampanyaya eklemenizi sağlayan bir merkez menüsü var.