Eski Rockstar geliştiricisi, GTA üçlemesinde taşıtların nasıl çalıştığını açıkladı

Eski Rockstar geliştiricisi, GTA üçlemesinde taşıtların nasıl çalıştığını açıkladı

Rockstar Games’ın eski teknik direktörü Obbe Vermeij, GTA 3, Vice City ve San Andreas hakkında ilginç detayları paylaştı. Bu sefer, taşımacılık üzerine çalışmalardan ve stüdyo tarafından iptal edilen mekaniğin ne olduğundan bahsetti.

İlk olarak, bazen haritada sadece bir model araç görebilirsiniz. Tabii ki, bu, kodun yanlış çalışmasından kaynaklanıyordu, ancak hatanın nedenleri ilginç geliyor:

“PlayStation 2’nin GTA 3, Vice City ve San Andreas için yetersiz belleğe sahip olması nedeniyle, araç modellerinin sayısını sekize kadar sınırlamak zorunda kaldık. Kodum, haritada hiçbir şey kalmadığında silinmesi veya yüklenmesi gereken modeli seçiyordu”.

Her araç türü belirli bir bölgeye atandı. Örneğin, fakir bölgelerde sadece eski arabalar bulunurken, iş bölgesinde spor arabaları göze çarpıyordu. Genellikle her şey düzgün çalışıyordu, ancak bazen hatalar meydana geliyordu. Örneğin, oyuncunun aranma seviyesi yüksek olduğunda, diğer araçların yuvalarını polis arabaları alıyor ve yükleme düzenini bozuyordu. Veya bazı görevler için belirli bir taşıt gerekiyordu, bu da yuvaları dolduruyor ve sırayı bozuyordu.

Obbe Vermeij’in söylediğine göre, garajlar da bu ekosistemde rol oynuyordu. Kapıları kapattığınızda, araç oyunun içinden kayboluyor ve yer açılıyordu. Garaj açılırsa model yeniden yükleniyordu.

Geliştirici ayrıca, Vice City’ye eklemeyi planladıkları ilginç bir mekaniği de yorumlarda paylaştı. Oyuncuların, zarar gören araçlardan akan yağı ateşe verebileceği bir mekanik düşünülmüştü. Fikir kağıt üzerinde iyi görünüyordu, ancak uygulamak başarısız oldu.