FromSoftware, Gelecek Oyunlarında Dikişsiz Bir İşbirliği Modu Olabilir


FromSoftware stüdyosunun oyun tasarımcısı Hidetaki Miyazaki ile PC Gamer dergisine bir röportaj gerçekleştirildi. Röportajda geliştirici Elden Ring için modlar ve stüdyonun oyunlarında işbirlikçi oynama konularına değinildi.

FromSoftware, Dark Souls’a kıyasla Elden Ring’te işbirlikçi oynama konusunda belirli bir ilerleme kaydetmiş olsa da, oyuncular hala oyunu kesintisiz bir şekilde tamamlama şansına sahip değillerdi. Ancak mod geliştirici LukeYui, oyunun hiç durmadan başından sonuna kadar oynanmasına olanak tanıyan Seamless Co-op modunu yayınladı.

Hidetaka Miyazaki, bu tür modların varlığından ve oyun topluluğu arasında ne kadar popüler olduklarından haberdar olduğunu belirtti. Ayrıca oyuncuların FromSoftware oyunlarında kesintisiz işbirlikçi modu isteklerini de biliyor.

Geliştiriciye göre, FromSoftware bu tür modların varlığından rahatsız olmuyor ve onlara engel olmayacak veya işlerini zorlaştırmayacak. Miyazaki ayrıca FromSoftware’nin gelecekteki oyunlarında kesintisiz işbirlikçi modu fikrini değerlendireceklerini ve bu sayede oyuncuların arkadaşlarıyla birlikte oyunu baştan sona oynama imkanı bulacağını söyledi.

Elden Ring için Shadow of the Erdtree eklentisi 21 Haziran’da PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlarında yayınlanacak.