FromSoftware Küçük Oyunlara Odaklanmak İstiyor

FromSoftware Küçük Oyunlara Odaklanmak İstiyor


FromSoftware’ın başı, Elden Ring’in stüdyo için büyüklük sınırı olduğunu belirtti – Hidetaka Miyazaki, FromSoftware’ın bir sonraki adımının birkaç küçük oyun olabileceğini ima etti.

Elden Ring, son derece büyük bir oyun olarak kabul ediliyor – tüm içeriği %100 tamamlamak yaklaşık 175 saat sürüyor. FromSoftware, Elden Ring’in ölçeğini daha da büyütseydi, stüdyonun başındaki kişinin endişelenmesi muhtemel – onun görevlerinden biri, potansiyel finansal riskleri azaltmaktır. Hidetaka Miyazaki, FromSoftware için bir sonraki adımın, Elden Ring’i aşacak tek büyük bir oyun yerine birkaç küçük proje olabileceğini belirtti. Ancak önce, oyun yönetmeni rolünü üstlenebilecek yetenekli bir geliştiricinin bulunması gerekiyor.

“Elden Ring bizim sınırımızdır. Kullanımımıza sunulan tüm kaynakları ve yetenekleri kullandık. Daha büyük bir şey üzerinde çalışmak konusunda endişelenirdim. Projeyi daha da genişletseydik, benim endişelerim olurdu. Belki de birkaç projeye sahip olmak bir sonraki adımdır, burada genç yeteneklerden birinin, küçük bir oyun için oyun tasarımını yönetme fırsatı doğacaktır.” – Hidetaka Miyazaki

Ayrıca, FromSoftware George Martin dışında diğer yazarlarla çalışma fikrine de açık. Miyazaki, Martin’in Elden Ring’in lore’ini işleme katılımının, oyunu FromSoftware’ın diğer tüm başlıklarından ayıran belirgin bir özellik olduğunu düşünüyor. Bu nedenle, ekip böyle bir fırsat olursa başka bir yazarla çalışmaya açık. Bu yazarlardan biri Brandon Sanderson olabilir – o, FromSoftware’ın Martin’i değil, kendisini davet etmesi gerektiğini şaka yollu dile getirmişti. Daha sonra Bandai Namco, ona nadir bir Elden Ring basın kiti hediye etti ve işbirliği yapma arzularını ifade etti.

FromSoftware, Elden Ring için yeni ek paketler çıkarmayı planlamıyor – şu anda stüdyo, diğer projelere odaklanmak istiyor.