Gears of War: E-Day, Birkaç Gün Boyunca Meydana Gelen Olayları Anlatacak

Gears of War: E-Day, Birkaç Gün Boyunca Meydana Gelen Olayları Anlatacak

Gears of War: E-Day’in önsözünde Locust istilasını konu almasına rağmen, olaylar artık sadece 24 saat değil birkaç gün boyunca gerçekleşecek.

Gears’in Yaratıcı Direktörü Matt Searcy, GamesRadar+ röportajında, E-Day’in hikayesinin istilaya hazırlık yapma, savaşın kendisi ve sonuçları gibi unsurları içereceğini açıkladı.

“Bu sadece bir gün değil, birkaç gün sürecek” diyor Searcy. “Ancak gerçekten, her dakikayı, yaşanan olayları karakterlerle birlikte yaşamak ve o günler boyunca şehirde gerçekten yaşamak ve çevrelerindeki insanlarla, diğer karakterlerle ne olduğunu ve şehir etrafındaki insanların ve diğer karakterlerin başından geçenleri görmek.”

Hatırlatmak gerekirse, Gears of War: E-Day, orijinal oyunun olaylarından 14 yıl önce geçen bir önsöz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda, Locust Dalgası’nın Sera gezegenine saldırdığı Kopma Günü hakkında bilgi verilecek ve Savaşa karşı Locust’a giriş yapılıyor.

Başlangıçta oyunun hikaye çizgisinin “Siyah Şahin Düştü” filmi gibi 24 saat içinde sığdırılacağı planlanmıştı. Ancak zaman çerçevesinin genişletilmesi, geliştiricilere istilanın geçmişini daha detaylı bir şekilde gösterme ve karakterler üzerindeki etkisini ve oyun dünyasını daha iyi anlatma imkanı verecek.

Gears of War: E-Day’in çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Oyun, Xbox Serisi ve PC platformlarında oynanabilecek.