Geliştiricilerin Sözleriyle Atomic Heart’in Oluşturulma Yolu

Geliştiricilerin Sözleriyle Atomic Heart’in Oluşturulma Yolu

Atomic Heart YouTube kanalında "Atomic Heart – Geliştiricilerin Günlükleri: Yayına Yolculuk" isimli bir video yayımlandı. Bu video, Atomic Heart oyununun geliştirme sürecini anlatıyor.

Geliştiriciler, ilham, teknik detaylar ve yayına yolculukları sırasında karşılaştıkları zorluklar hakkında düşüncelerini paylaşıyorlar. Oyunun atmosferi ve dünyasının önemini tartışıp, karakter ve çevre tasarımından çeşitli geliştirme aşamalarını gösteriyorlar.

"Atomic Heart" Oyununun Yaratılışı

Her şey, 2017 yılında, Atomic Heart’ın yaratıcısı Robert Bagratuni’nin sanal gerçeklik olanaklarından etkilenmesi ve alternatif bir gerçeklik temelinde bir oyun yaratma kararıyla başladı. Oyunun ana fikri Artem Galeev tarafından sunuldu, Galeev zaten robotlar ve yüksek teknolojilerle dolu alternatif bir Sovyetler Birliği taslaklarına sahipti.

Yazar ve ekibi, benzersiz bir oyun yaratmaya karar verdiler:
Evgenia Sedova (Kurucu, Mali Müdür) :
“Oturup düşünüyorum, bu ne biçim bir delilik, yani tamamen çılgınca görünüyor, bir yandan harika, öbür yandan absürd, ama bu harika bir şey. Böyle maceralı bir işe, oyun şirketi kurmaya, nasıl yapılacağına dair en ufak bir fikrim olmadan ilerlemeye karar verdiysem, proje de tam bu tarzda, biraz delilik içeren bir şey olmalı.”

Artem Galeev (Ortak Kurucu, Baş Tasarımcı) :
“Bu, daha önce yaptığım şeylerin, resimlerin, videoların devamı gibiydi, ama bu sefer daha interaktif ve oyuna daha yakın.”

Oleg Gorodishenin (Ortak Kurucu, Yapımcı) :
“Çok küçük bir ekibimiz vardı, birbirimizle çok kolay etkileşim içinde olabiliyorduk, yan masadaki birine bir şey söyleyip, herkesin bunu duyabilmesi mümkündü.”

Robert Bagratuni (Kurucu, CEO, Oyun Tasarımcısı) :
“Başlangıçtaki fikrimiz, Atomic’i Bioshock, Fallout, DOOM gibi oyunlarla aynı kategoride yer alacak, bu oyunlar kadar tanınan bir franchise haline getirmekti."
2018 yılında yapılan trailer’ın oluşturulması hakkında, "Bir marker aldım, tahtaya bir şeyler çizdim, bence bu trailer’da olmalı, sonra nasıl gördüğümü detaylandırdım, olacak olayları sıraladım" diye konuştu Bagratuni.

İlk trailer’a gelen tepkiler o kadar olumlu oldu ki, Robert’in posta kutusu Electronic Arts, Sony, Activision, IGN gibi büyük şirketlerden gelen mektuplarla dolup taştı ve Robert tatilini iptal edip oyun üzerinde daha çok çalışmaya başladı.

Yazar ve ekibi, oyunun yaratılmasına destek olacak ortaklar ve yatırımcılar aramaya başladı. İlk ortaklar arasında "Gaijin Entertainment" şirketinin kurucusu Anton Yudintsev, ardından "Gem Capital" yatırım fonu ve "Tencent" şirketi yer aldı.
Evgenia Sedova, ilk alınan yatırımlar hakkında, "Projeye olan inanç erken aşamalarda bizi çok ilhamlandırdı ve destekledi" dedi.

Yazarlar, bir kitap veya filminden daha büyük ölçekli gerçek bir sanat projesi yaratmayı hedefliyorlar, çünkü oyun görselleştirilmiş ve tüm katılımcıların yaratıcılığını içeriyor.

Audience ve Ekibe Karşı Sorumluluk

"Kitlemize, bize inanıp destek veren ortaklarımıza ve yıllarını bizimle çalışarak geçiren ekibimize karşı büyük bir sorumluluğumuz var. Kendi fikrinle bu kadar çok insanı inandırabilmek ve onların da bu fikre inanması harika bir şey. Biz de onlara karşı bir sorumluluk taşıyoruz, umarım onlar da Atomic Heart üzerinde çalıştıklarını gururla söyleyebilirler." diye belirtti Evgenia Sedova.

"Oyunlar bir sanat formudur. Oyun yaratmak, bunu gerçekten yapmak isteyen ve tutkusu olan insanlar tarafından yapılmalıdır." diye ekledi Robert Bagratuni.