Hayranlar, Konami’ye Fikirlerini Belirtmeleri İstenince, Metal Gear Solid’ı Öldürdüğünü Söyledi

Hayranlar, Konami’ye Fikirlerini Belirtmeleri İstenince, Metal Gear Solid’ı Öldürdüğünü Söyledi


Son yıllarda, Konami eski Metal Gear Solid oyunlarını gözden geçirme kararı aldı ve birçok kişi bu markanın canlandırılmasını memnuniyetle karşıladı. Ancak bazı hayranlar, yıllar boyunca seri üzerinde yürütülen çalışmalardan memnun kalmadı.

Bu duygu, Konami’nin yakın zamanda yaptığı bir yayında, umut vaad eden oyunu Metal Gear Solid Delta: Snake Eater hakkında bilgi paylaştığı ve hayran geri bildirimlerinden bahsettiği zaman kendini gösterdi.

Olumlu yorumların büyük bir miktarı olmasına rağmen, stüdyo aynı zamanda sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Bazı hayranlar, Konami’nin seriyi “öldürdüğünü” belirterek şirketten yeni oyunu iptal etmesini talep etti.

Diğer olumsuz yorumlarda, Konami’nin bir remaster üzerinde düzgün bir şekilde çalışamadığı ve oynanışı etkileyen hataların yayımlanmadan önce düzeltilmesi gerektiği belirtildi. Bu eleştiriler, olumsuz olsa da, daha ziyade yapıcı niteliktedir.

Hayran geri bildirimleri %65 oranında tarafsız, %24 pozitif ve %11 negatif olarak belirlendi. Ekip bu geri bildirimleri kabul etmekte zorlansa da, hayranlarının hayal kırıklığını anlama ve giderme konusunda takdire şayan bir iş çıkardı.

“Her türlü iyi dilek için içtenlikle teşekkür ederiz. Ancak diğer taraftan, diziyi izleyen hayranlar, farklı duygular hissediyor ve bunu anlıyoruz.”

Okamura, geribildirimlerin sert olduğunu kabul etti, ancak hayranların dürüst fikirlerini paylaştıkları için onları suçlamadı. Konami’nin geri bildirimleri ciddiye aldığını ve dikkate aldığını onlara temin etti.

Stüdyo eleştiriyi ciddiye almalı, çünkü Metal Gear Solid en büyük oyun fikirlerinden biridir. Yayıncının hatalardan kaçınması gerekiyor, özellikle bu hatalar sonrasında Hideo Kojima ile olan ilişkilerin kopması gibi pişmanlıklar doğurabilir.

Yakın zamanda çıkan Master Collection Vol. 1, seriden birkaç oyun içermesine rağmen hayranlar tarafından iyi karşılanmadı ve bu hayal kırıklığını daha da artırdı.

Metal Gear Solid 3’ün yeniden yapımının bir yıl içinde çıkması bekleniyor, bu yüzenden yayıncı hayranların geri bildirimlerini dikkate alma fırsatına sahip. Belki de Konami bu deney başarılı olursa Metal Gear Solid 6 üzerinde çalışmayı bile düşünebilir.