Helldiver’s 2, ilk başarıdan sonra oyuncularının %90’ını kaybetti ve iyileşme belirtisi göstermiyor

Helldiver’s 2, ilk başarıdan sonra oyuncularının %90’ını kaybetti ve iyileşme belirtisi göstermiyor


Helldivers 2, Sony’nin kendisini başarılı oyun servisleri dünyasına sokma konusunda büyük bir kanıtı olması gereken oyun, %90 oyuncu kaybetti ve toparlanma belirtisi göstermiyor.

Oyunun lansmanından birkaç ay sonra popülaritesi keskin bir düşüş yaşadı ve, yeni ek paketler ve galaktik savaşın dönüşleri dahil olmak üzere, hiçbir şey değişmedi.

Helldivers 2’nin PlayStation ve PC’de eş zamanlı çıkışı, özellikle PC’de, lansmandan iki hafta sonra eş zamanlı oyuncu sayısının 458.709’a ulaşmasıyla oyunun bir hit olmasına yardımcı oldu. Ancak, bu gerçekten de zirveydi ve dört ay içinde oyuncu sayısı %90 azalarak 44.093’e düştü. Böylece oyun sürekli olarak ilk 10’un dışında kaldı. Şu anda oyunun Twitch’teki en çok izlenen yayını 56 izleyiciye sahip.

Canlı servisli bir oyun olması bu durumu önemli kılıyor. Bu, Sony’nin üzerinde etki yaratmayı ve sadece başlangıçtaki gibi değil, sürekli bir başarı elde etmeyi hedeflediği oyun tipidir. Sony birçok tek oyunculu oyun kopyası satabilir ve oyuncular oyunu bitirdikten hemen sonra oyuncu sayısının hızla düşmesi sorun değildir. Ancak Helldivers’ı ‘bitirmek’ mümkün değildir – oyuna sürekli yeni ekipmanlar, kozmetikler, büyük güncellemeler ve yeni savaş cepheleri eklenmektedir. Ancak, rakamlara bakıldığında, yayılan otomatlar sırasında kısa bir artış dışında, önemli bir sıçrama olmadı ve ilgi bir hafta sonra keskin bir şekilde düştü ve oyun o zamandan beri hızla oyuncu kaybetmeye devam ediyor.

Bir başka problem de içerik ve monete edilme biçimi açısından. Bu oyun, diğer PvE oyunları gibi büyük genişlemeler duyurmadı. Ayrıca, Helldivers 2 oyunculara en dostane monete etme sistemlerinden birine sahiptir – premium para birimi oyunda kolayca kazanılabilir. Bu bizim için harika bir durum ancak anlamlı sürekli gelir elde etmeyi amaçlayan Sony için ideal değil ve başlangıçtaki %90 oyuncuya kıyasla daha az ideal.

Aynı zamanda, Sony’nin bu oyunu öldürmek için elinden geleni yaptığını unutmamalıyız. PSN hesaplarının bağlanmasıyla ilgili olaydan sonra Sony, Helldivers 2’yi PSN’i başlangıçta desteklemeyen 170’den fazla ülkede satıştan kaldırdı, bu da on binlerce insanın artık oyunu normal bir şekilde satın alamamasına neden oldu.