Helldivers 2’deki Bazı PC Oyuncuları Zorunlu PSN Hesap Bağlama Nedeniyle Oyunu Bırakma Tehditlerinde Bulunuyor

Helldivers 2’deki Bazı PC Oyuncuları Zorunlu PSN Hesap Bağlama Nedeniyle Oyunu Bırakma Tehditlerinde Bulunuyor

Sony, Helldivers 2 oyununu Steam’deki oyuncuların PlayStation Network hesabına bağlanmalarını zorunlu kılma planlarını açıkladıktan sonra olumsuz bir tepki topladı.

Sony Interactive Entertainment’a atfedilen açıklamada PlayStation üreticisi, Helldivers 2’nin piyasaya sürülmesi sırasında yaşanan “teknik sorunlar” nedeniyle, Steam hesaplarını PlayStation Network hesabına geçici olarak bağlama gereksinimini ertelediğini belirtti. Sony’ye göre, bu “özel dönem” artık sona eriyor. Peki Sony, niçin Steam oyuncularını bu gerekliliği yerine getirmeye zorluyor? Şirkete göre, bu güvenlik amacıyla yapılmaktadır.

Helldivers 2’nin Steam’deki oynayan PC oyuncularının Sony veya PlayStation’la herhangi bir ilgisi olmayan oyuncuların bu karardan üzgün olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Birçoğu, Helldivers 2’nin Steam’de PlayStation hesabına bağlanmadan oynanabileceğini belirten “özel dönem” in bir parçası olduğu konusunda hiçbir fikirlerinin olmadığını belirtiyor. Daha önce belirtildiği gibi, bu gereklilik Helldivers 2’nin çıkışından beri biliniyordu, ancak teknik nedenlerle ertelendi. Bununla birlikte, Sony’nin üç ay sonra bu gerekliliği eklemesi nedeniyle Steam oyuncularının eleştirilerini dile getirdiği göz önüne alındığında, bu durum oyuncuların hoşuna gitmemiştir.

Bazı en fazla üzülen Steam oyuncuları, bu sorun nedeniyle oyunu bırakmayı veya hatta paralarını geri talep etmeyi tehdit ediyorlar, ancak henüz Sony’nin bu adımın Helldivers 2’nin Steam’deki aynı anda oyuncu sayısını nasıl etkileyeceği belirsizdir.

“Bu oyuna 40 dolar ödedim ve bundan 100 saatten fazla zevk aldım, kesinlikle parayı hak ettim” diyen redditor dudeitsivan kullanıcısı şunları söyledi. “Hatırladığım kadarıyla hayatım boyunca oyunlardan en çok zevki buradan aldım. Bu oyundan inanılmaz derecede özleyeceğim. Ancak PS hesabı açmayacağım.”

Bu konudaki hislerimi ne kadar da nefret etsem de, umarım bu, oyuncu sayısını azaltır. Bu, Sony’nin kararını yeniden gözden geçirmesini sağlayacak tek şey olacak.

Bu berbat. Arrowhead’in geliştiricileri müthiş görünüyor. Oyun sadece harika. Ama ben bunu desteklemeyeceğim. Ve nokta. Başka oyunlara geçeceğim.

Sadece eklemek istiyorum ki, ben de aynısını yapacağım. Yeni Warbond’u almak için harcama yapmayı düşünüyordum, ama görünüşe göre artık yok. Eğlenceliydi, ama asıl nedeniyle buna katlanmayı reddediyorum.

Şu anda Arrowhead’in topluluk yöneticileri, bugünkü duyuruya aşırı yorumlarla dolu olan Helldivers Discord’da yangınları söndürüyorlar. Bu konuda oldukça mantıklı bir soru soran bir oyuncuya yanıt verirken, Helldivers 2’yi böyle yapmanın nasıl daha güvenli hale getirdiğiyle ilgili bir açıklama yapan topluluk yöneticisi:

Sony’nin, PSN kimliğinin yanı sıra yasak itiraz sürecini ve oyuncu mesajlarına müdahale araçlarını içeren özel bir ekibi vardır.

Bir başka kullanıcıya cevap verirken, kendisinin halının altından çekildiğini hissettiğini ifade eden yönetici şunları ekledi:

Eh, bu günün geleceğini biliyorduk ve her şey benim beklediğim gibi gelişiyor. Kişisel olarak, oyuncu mesajlarına müdahale edebildiğimizi ve oyunu daha güvenli hale getirebileceğimizi çok sevindim.

Helldivers 2, Sony’nin PC üzerinde yaptığı en büyük lansman olup, Steam oyuncuları toplam oyuncu kitlesinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bu, oyunun PS5 ve PC’de aynı anda piyasaya sürülmesinin ve çapraz oyunun tam kapasitede çalışmasının bir sonucu olarak 2024’ün beklenmedik hitlerinden biridir.