Huawei, 7400 MB/s Hıza ve 4 TB Kapasiteye Ulaşan eKitStor Xtreme 200 Gen4 SSD’yi Piyasaya Sürüyor

Huawei, 7400 MB/s Hıza ve 4 TB Kapasiteye Ulaşan eKitStor Xtreme 200 Gen4 SSD’yi Piyasaya Sürüyor


Çinli teknoloji devi Huawei, son teklifi Kunling SSD eKitStor Xtreme 200 SSD sayesinde bir kez daha katı hal sürücüleri (SSD) pazarına giriş yaptı. Huawei’nin veri depolama pazarlarında yeni olmadığını belirtmekte fayda var, ancak Xtreme 200 şirketin tüketicilere yönelik ilk SSD ürünüdür.

Genel özellikler açısından, düzenlemelerden olumsuz etkilenen şirket ileri derecede bileşenler entegre edemese de, hala değerli bileşenler ve özellikler sunmaktadır.

Huawei eKitStor Xtreme 200 SSD, Gen4 arayüzü ile donatılmıştır, bu da onu en son nesil olarak kabul etse de, Gen5 piyasayı ele geçirmişken, yine de modern pazarlar için değerli bir seçenek haline getirir. SSD, NVMe 2.0 protokolüne uygun olarak tasarlanmıştır ve okuma/yazma hızları sırasıyla 7400 MB/s ve 6700 MB/s’dir. Ayrıca, rastgele okuma/yazma işlemlerinde saniyede 1,1 milyon giriş-çıkış işlemi hızına ulaşır. Daha eski bir teknolojiye dayanmasına rağmen, SSD dahili DRAM içermemekte, ancak DRAM’in eksikliğini telafi etmek için HMB (Host Memory Buffer) teknolojisine sahiptir.

Kapasite açısından, Huawei eKitStor Xtreme 200 SSD, 512 GB, 1 TB, 2 TB ve 4 TB kapasite seçenekleriyle sunulmakta ve temel yapılandırma 608,4 yuan veya 83 ABD Doları’ndan başlayıp, 3793,4 yuan veya 522 ABD Doları’na kadar çıkmaktadır. Huawei, yeni tüketici katı hal sürücülerinde kullanılan teknoloji hakkında bilgi vermemiş olsa da, bunların kendi Gen4 kontrolcüsüne dayandığı varsayılmaktadır.

Gerçekten büyük bir soru, Huawei’nin tüketici SSD segmentine neden girdiği ve gerçek cevabın, ya şirketin SSD kontrolcüsü yaratma konusunda kendi başına bir başarı sağladığı ya da dizüstü bilgisayarlarının kendi teknolojisini kullanarak bağımsız olmasını istediği şeklinde olduğudur.