Kooperatif Macera Oyunu A Way Out’un Satışları 9 Milyon Kopyayı Aştı

Kooperatif Macera Oyunu A Way Out’un Satışları 9 Milyon Kopyayı Aştı


Hazelight Studios tarafından geliştirilen It Takes Two, büyük bir başarı yakalayarak 16 milyondan fazla kopya sattı. Ancak, onların ilk oyunu olan A Way Out da halen iyi satış rakamlarına ulaşıyor. 2018 yılında PS4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülen kooperatif macera-aksiyon oyunu olan hapisten kaçış temalı bu oyun, geliştiricinin Twitter’da yaptığı açıklamaya göre dokuz milyon kopya satışı geçti.

Oyun 1972 yılında geçiyor. İki hükümlü, Vincent ve Leo’nun hikayesini anlatıyor. İkili, hapishaneden kaçışı başarabilmek için birlikte çalışıyorlar. Her birinin kendine özgü motivasyonları olsa da, oyun güçlü kooperatif odaklı oynanışa ve ince ayarlanmış etkileşimlere sahip. A Way Out, iki oyunculu çevrimiçi kooperatif ve bölünmüş ekran modunda oynanabilir, ancak otomatik oyuncu eşleştirme özelliği bulunmuyor.

Hazelight, aynı tweet’te projenin “vahşi bir yolculuk” olduğunu belirtiyor. Başlarda (ilk ayda bir milyon kopya satılarak) büyük bir başarı elde edilse de, “böylesine büyük bir kitle tarafından oyunumuzun oynanacağını hayal bile edemezdik!” diye belirtiyor. Şirket, It Takes Two için bazı “beklenmedik kulis sırlarını” paylaşırken, önümüzdeki yılın sonlarında tanıtılacak olan bir sonraki projeleri hakkında da ipuçları veriyor.