Kült Oyun Dino Crisis’in Çıkışının Üzerinden 25 Yıl Geçti

Kült Oyun Dino Crisis’in Çıkışının Üzerinden 25 Yıl Geçti


Sanırım henüz dün Dino Crisis oynuyorduk, ancak bu dün değil, tam 25 yıl önceydi. Yani çeyrek asır. Bu önemli yıldönümü dolayısıyla Capcom, X’te oyunun kapağını süsleyen ikonik bir dinozor pençesi resmi olan bir kutlama görseli paylaştı.

Shinji Mikami tarafından yaratılan ve “dinozorlu Resident Evil” olarak bilinen Dino Crisis, hem kitlelerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanarak güneşin altında kendisine yer buldu, ancak Osaka merkezli şirketin survival horror efsanesi kadar büyük bir başarı elde edemedi.

Dino Crisis, Avrupa’da sadece 1999 yılının sonbaharında, Japonya’da ise 1 Temmuz’da piyasaya çıktı. Regina, Chris Redfield, Leon, Claire ve diğer Resident Evil kahramanlarıyla birlikte PlayStation ve Capcom’un kült karakterlerinden biri haline geldi, öylesine ki insanlar hâlâ, muhtemelen asla gerçekleşmeyecek olan Dino Crisis remake’ini istiyorlar.

Serinin sonu, 2003 yılında Xbox için piyasaya sürülen ve izleyici ilgisini çekmeyi başaramayan vasat bir Dino Crisis 3 ile geldi. Yine de, Dino Crisis daima Capcom’un hayallerinde bir yer tutmaktadır ve umarız ki gelecekte, belki de 2029’daki 30. yıldönümünde, bir remake görebiliriz…