League of Legends Geliştiricileri Kai’Sa’nın Gereksiz Cinselleştirilmiş Olduğunu Kabul Etti

League of Legends Geliştiricileri Kai’Sa’nın Gereksiz Cinselleştirilmiş Olduğunu Kabul Etti

LoL Karakteri Kai’Sa’nın Gereksiz Cinselleştirilmiş Olduğu Kabul Edildi

LoL Karakteri Kai'Sa'nın Gereksiz Cinselleştirilmiş Olduğu Kabul Edildi

League of Legends geliştiricisi Riot Games, popüler oyunun karakterlerinden birinin “gereksiz cinselleştirilmiş” olduğunu kabul etti. LoL karakteri Kai’Sa’nın “oyuncularla iyi karşılanmadığını” bir blog yazısında kabul eden Riot, gelecekte tasarım seçimlerinin daha iyi ve daha bilinçli olmasını umduğunu da sözlerine ekledi.

Stüdyo, “Bu, niyet olmasa bile gereksiz yere cinsel görünüme kavuştu” dedi.

Kai’Sa kendini hiç bir yaratıkla birleştirerek hiçliği geride bırakan bir insan, bu yüzden Riot hala insan gibi göründüğünden emin olmak için önemli olduğunu söyledi. Her zaman derin bir yaka dekoltesi yoktu; Bu tasarım sürecinde daha sonra tanıtıldı. İşte Riot’un dediği:

“İlk zamanlarda, Kai’Sa’nın derin bir yaka dekoltesi yoktu. Onu oyuna soktuğumuzda, koyu saçlarını takım elbise ile bir araya getirerek, ‘Hiçlik takımı giyen normal bir insandan’ daha çok ‘Hiçlik yaratığı veya bozulmuş insan’ haline getirdiğimizi fark ettik. Özellikle de yüzünde gösterilen insan cildinin ekrandaki küçük ve oyun içi kameradan okunması zor olduğu için. Bizim sanatçılarımız bunu ele almak için birkaç şey denediler. İyi çalışan bir kişi onun yaka dekoltesini yeniden tasarladı, böylece onun maskesi kapalıyken insan derisini daha net görebildik. Bu değişimle, daha fazla oyun yazarı Kai’Sa’yı, hiçlik bir insandan ziyade bir elbise giyen bir insan olarak yorumladı.”

Geriye dönüp bakıldığında, Riot Kai’Sa’nın tasarımına en iyi nasıl yaklaşacağını düşünmek için daha fazla zaman harcamış olması gerektiğini kabul etti. Ama geri dönüp onun görünümünü değiştirmek yerine, Riot gelecekte daha iyi olmaya çalışacaklarını söyledi. “İyi niyetli olsak da, daha iyisini yapabilirdik ve gelecekte bu kararlarda daha da bilinçli olacağız.” dedi.

Kai’Sa ile ilgili daha fazla bilgi için şuradaki konumuza göz atabilirsiniz; “LoL Kai’Sa” .
Eğer Kai’Sa counterlarını merak ediyorsanız şu konumuza; “Kai’Sa ct” bakabilirsiniz.

Kaynak: 1