Manor Lords Yazarı, Ortaçağ Strateji Oyunu İçin Hastalık ve Veba Mekaniğinin Neden İyi Bir Fikir Olmadığını Açıkladı

Manor Lords Yazarı, Ortaçağ Strateji Oyunu İçin Hastalık ve Veba Mekaniğinin Neden İyi Bir Fikir Olmadığını Açıkladı

Gzhegozh Stychen, Manor Lords’da hastalık ve veba mekaniğinin anlamı olmadığını açıkladı. Ona göre, ortaçağ gerçeklerine uygun değiller ve oyuncular da onun sözlerini destekledi.

Manor Lords’un yaratıcısı, oyununa hastalık ve veba mekaniğinin entegre edilmesi konusundaki görüşlerini paylaştığı bir X gönderisi yayınladı. Bu fikri birkaç kez düşündü, başlangıçta ilginç görünebilir gibi geldi ama sonunda işe yaramayacağı sonucuna vardı.

Ancak önce Gzhegozh Stychen, böyle bir sistemin anlamlı olacağı bir oyunun nasıl görünebileceğini açıkladı, ardından bunu ortaçağ gerçeklerine uyarlamaya çalıştı.

Bir zombi şehircilik hayal edin. The Last of Us Lords. Karantina bölgeleri oluşturabilir, kontrol noktalarını yönetebilir, araştırma merkezleri inşa edebilir, aşılar yapmak için zombileri yakalayabilir, enfeksiyon kurallarını belirleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. İşte hastalık sistemi böyle bir şey.

O dönemlerde hastalıkların rastgele ortaya çıktığını, birçok insanı öldürdüğünü ve örneğin hamam inşa ederek bunlardan kurtulunamadığını açıkladı. Karantina bölgelerinin teorik olarak mümkün olabileceğini düşünse de, ortaçağ temasına uygun olmadığını, otları hazırlamanın gibi alternatiflerin ise oyuncular için ilginç mekanikler olmadığını belirtti.

Aynı zamanda Manor Lords’daki karakterlerin zaten hasta olabileceğini ve belirli önlemlerle daha hızlı iyileşebileceklerini, ancak çoğu oyuncunun bunu fark etmediğini çünkü bunun arkasında derinlik veya etkili kontrol imkanı olmadığını belirtti. Bununla birlikte, ileride hijyen seviyesinin bir mekanik haline gelebileceğini belirtti, böylece konu tamamen terk edilmeyecektir.

Oyuncular, geliştiricinin sözlerini destekledi ve düşüncelerinin son derece mantıklı ve anlaşılır olduğunu belirttiler. Benzer rastgele felaketleri daha çok hayal kırıklığı yaratan, ilginç olmaktan çok uzak bulanlar bile var.