Mel Gibson bir kez daha doğruladı: “Ölümcül Silah 5” olacak

Mel Gibson bir kez daha doğruladı: “Ölümcül Silah 5” olacak

Bugün, her şeyin eskinin yeniden yapıldığı, Hollywood’un fikir eksikliği çektiği günlerde, hala Ölümcül Silah hakkında bir film olmaması garip görünüyor (bir televizyon dizisi hariç) – özellikle de serinin dördüncü filminin 1998’de prömiyer yapıldığını ve beşincisinin söylentilerinin 2007’de başladığını düşünürsek.

Bu zamana kadar filmlerin tümünün yönetmeni olan 91 yaşında 3 yıl önce vefat eden Richard Donner’ın artık Ölümcül Silah 5’i yöneteceği birini bulunduğunu görmek garip gelebilir ancak kesinlikle seriden anlayan biri olduğu açık. Tabii ki, Mel Gibson’dan bahsediyoruz, Martin Riggs’i canlandıran kişi. Bu hafta Mel Gibson, Stephen Oksley’in podcast’inde yer aldı. İşte söyledikleri:

Ölümcül Silah serisinin beşinci filmini yönetmeyi düşünüyorum. Biliyorsunuz, ilk dört filmi yöneten Richard Donner, maalesef vefat etti. O benim iyi bir dostumdur ve bana bayrağını devretmiş gibiydi. Bu benim için büyük bir onur olacak.

Gibson’ın ifadesine göre, Donner ölümüne kadar film üzerinde çalışmış ve görünüşe göre belli bir ilerleme kaydetmiş, bu da orijinal atmosferin korunacağı umudunu artırıyor:

Senaryo üzerinde oldukça çalışmıştı, bu yüzden orada olanı kullandık ve onu biraz daha geliştirmeye devam ettik. Senaryoyu seviyorum, sadece eğlenceli değil aynı zamanda ciddi, çünkü karmaşık konulara değiniyor.

Planlanan olarak, Roger Murtaugh’un (Danny Glover) beşinci bölümde de yer alması bekleniyor. Murtaugh “Ben bütün bunlar için çok yaşlıyım” dediğinde 1987’ydi ve bugün Glover 77 yaşında, ancak yine de Mel Gibson ile polis maceralarına devam edeceğini umuyoruz.

Filmin çekimlerinin 2024 sonbaharında başlaması planlanıyor. Şanslı bir gelişme olması durumunda, Ölümcül Silah 5, 2025 yılında vizyona girebilir ancak henüz resmi açıklama yapılmadı.