Overwatch Güncellemesi D.Va Nerf, Reaper Buff ve Daha Fazlası için Detaylar

Overwatch Güncellemesi D.Va Nerf, Reaper Buff ve Daha Fazlası için Detaylar

Overwatch Güncellemesi Detaylar

Overwatch Güncellemesi Detaylar

Blizzard, son Overwatch yamasını yayınladı ve elbette en heyecan verici ilaveler, yeni Legendary skinleri de dahil olmak üzere, kozmetik formunda ve yeni bir sınırlı zaman co-op Brawl oldu. Fakat oyunun uzun vadede daha anlamlı olması, PC, PS4 ve Xbox One için tam yama notlarında ortaya çıkan denge değişiklikleridir.

Overwatch Archive 2018 etkinliğiyle ilgili yeni içerik ve bu yamada birkaç kahraman güncellemesi var. D.Va, Mikro Füzelerden gelen patlayıcı hasarı 6’dan 4’e düşürüldüğü ve Boosters artık daha az darbe hasarı yaptığı (25’ten 10’a) için küçük bir nerf alır. Blizzard’a göre, acelesi olduğu gibi çok fazla hasar verebilirdi.

Blizzard web sitesindeki yama notlarında, “D.Va’nın patlama potansiyeli biraz fazla yüksek, bu yüzden Mikro Füze ve Booster’ların etkisinin zararlarını azaltıyoruz. Bu değişiklikten önce, her bir füze 3 darbe hasarı ve 6 patlayıcı hasarıydı. Patlayıcı hasarını 6’dan 4’e indiriyoruz ama çarpma hasarını aynı bırakıyoruz, net sonuç % 21 oranında hasar azaltmadır.” diye açıkladı.

Reaper da bazı değişiklikler görüyor, ama daha iyisi için (Reaper’ı sevdiğini varsayarak). Death Blossom artık av tüfeğini kullandıktan sonra yeniden yükler ve Wraith Formu da bazı iyileştirmeler alır. Hareket hızı bonusu % 25’ten % 50’ye çıkarıldı ve yeteneği artık iptal edilebilir. Blizzard, “Bu değişiklikler, Wraith Formunu daha tutarlı bir şekilde bir kaçış olarak kullanmanıza yardımcı olur, ancak aynı zamanda anahtar hedeflerin takibi gibi yeni seçenekler de açarlar.” dedi.

Diğer bir kayda değer değişiklik Mei‘nin Endothermic Blaster’in düşmanları delip geçebileceğini, ancak Reinhardt’ın kalkanı gibi engelleri içermediğini gösteriyor. Blizzard’ın da belirttiği gibi, “Bu değişiklik, Mei’nin toplanan birden fazla hedefle mücadele etmesine yardımcı olur ve başka bir düşmanın yoluna girerse belirli bir hedefi dondurmanın daha kolay olmasını sağlar. Bu değişim aynı zamanda, özellikle de birbirlerine yakın olmaları durumunda, düşman hedeflerini daha da istikrarlı bir şekilde dondurmaya yardımcı olur.”

Zenyatta, Dest of Destruction’ın ikinci ateşinde ateş oranının % 15’ini kaybederken, oyunun en yeni kahramanı olan Brigitte, Barrier Shield’in açılıp kapanması için anahtarı veya düğmeyi tutmak yerine yeni bir seçenek sunuyor. Blizzard, “Zenyatta, özellikle bir destek için çok fazla hasar verebiliyordu, ama alternatif alev patlama hasarı biraz fazla yüksek oldu. Bu değişiklik, genel hasarı aynı tutar ancak DPS’yi biraz düşürür ve çok uzun mesafelerde birden fazla atış yapmasını zorlaştırır.” dedi.

Son olarak, Moira kozmetik bir şekilde olmasına rağmen, biraz dikkat çekiyor. Blizzard, kameranın ne kadar yakın olduğuna bağlı olarak görsel efektlerinin şeffaflığını ayarladı.

Bütün bunların yanı sıra, yama çok çeşitli hata düzeltmeleri yapar.

Kaynak: 1