Oyun için 200 megabayt: GOG’da bulut depolama için yeni kurallar

Oyun için 200 megabayt: GOG’da bulut depolama için yeni kurallar

31 Ağustos 2024 tarihinden itibaren GOG dijital mağazası, kullanıcıların bulut kayıtlarının boyutunu belirlenen sınır olan 200 MB’ı aşan oyun başına, silinecek. Bu nedenle oyuncuların önemli dosyaların yedek kopyalarını önceden cihazlarında oluşturmaları ve gereksiz kayıtları kendilerinin silmeleri önerilir, böylece sistem tarafından otomatik olarak silinmelerinden kaçınırlar.

Bulut depolama temizleme süreci birkaç aşamada gerçekleşecek. İlk olarak, oyun işlemi ile doğrudan ilgisi olmayan ancak bulutta kayıtlar klasöründe bir şekilde bulunan dosyalar silinecektir. Ardından GOG, en eski kayıt dosyalarından başlayarak doğrudan kayıt dosyalarını silmeye başlayacaktır. Silme işlemi, geriye kalan dosyaların boyutunun her bir oyun için belirlenen 200 MB sınırına uygun hale gelene kadar devam edecektir.

GOG temsilcileri, bu kısıtlamanın getirilmesinin nedenini, bulut altyapısının destek maliyetlerinin arttığı, bu hizmete olan talebin arttığı ve modern oyunların sürekli büyüyen boyutu karşısında açıklanmıştır. Onlara göre, bu önlem mağaza ekibine hala tüm kullanıcılar için “güvenilir ve pratik bir platform sağlama” imkanı tanıyacaktır.

Bununla birlikte, GOG sahipleri, oyuncuların cihazlarında doğrudan depolanan yerel kayıt dosyalarının bu yenilikten etkilenmeyeceğini vurguladı.