Phil Spencer PlayStation 5 için Doom: The Dark Ages’in piyasaya sürülme kararını kısaca açıkladı

Phil Spencer PlayStation 5 için Doom: The Dark Ages’in piyasaya sürülme kararını kısaca açıkladı


Xbox Başkanı Phil Spencer, dünkü Xbox Showcase’in ardından IGN Live’a konuk oldu ve en büyük açılışlar ve duyurular hakkında konuştu. Bunlar arasında sadece Doom: The Dark Ages’in duyuru yapılması değil, oyunun aynı zamanda PlayStation 5 için de piyasaya sürüleceği duyurusu da vardı.
IGN’den Ryan McCaffrey’in sorusuna cevap veren Spencer, bu kararı id Software stüdyosu direktörü Marty Stratton’a kısmen atfettiğini belirtti.
“Doom kesinlikle birçok platformda tarihı olan bir marka” diyen Spencer, “Bu markanın herkesin denemesini layık gördüğünü düşündüğüm bir seri. Birkaç yıl önce Marty ile tanıştığımda, hedefinin bu oyunu tüm platformlarda satmak olduğunu sorduğumda, ‘Her yerde oyunu satmak istiyorum’ dedi. Her şey bu kadar basit” açıklamasında bulundu.
Rüzgarlı söylentiler ve beklentilerin ardından Doom: The Dark Ages resmi olarak dünkü Xbox Showcase’de tanıtıldı ve oyuna PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC’de çıkacağı doğrulandı. Bu, Xbox’un rekabetçi konsollarda birinci şahıs oyunlarını yayınlama programı olan “Project Latitude” adı altında yer alan son Doom oyununu içereceğine dair Notepad’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı doğruladı.
Bu multiplatform kampanya resmi olarak Şubat ayında başladı, Xbox, Grounded, Pentiment, Hi-Fi Rush ve Sea of Thieves gibi dört özel oyunun rekabetçi konsollarda çıkacağını duyurdu. Xbox o zamanlar, “Xbox ve endüstrinin uzun vadeli başarısı için gelişmeye devam etmek zorundayız” diyerek bu adımı açıklamıştı.
Doom: The Dark Ages hakkında şu anda bilinenlerden biri, ortaçağ temasına sahip karanlık fantastik bir tanıtım oyunudur. Bugün, Xbox’un gösteriminden sonra, “oyuncular güçlü Avcı’nın kontrolünü ele geçirecek ve tanrılar, krallar ve canavarlar hakkında epik, sinematik bir hikaye arka planında cehennem ordularıyla acımasız savaşlara girecekler” açıklamasını yaptı.
Doom: The Dark Ages’in 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.