Son Güncellemeyle Birlikte Palworld’ün Steam’deki Zirve Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı Birkaç Kat Arttı

Son Güncellemeyle Birlikte Palworld’ün Steam’deki Zirve Çevrimiçi Kullanıcı Sayısı Birkaç Kat Arttı


Palworld tekrar oyuncuların ilgi odağı haline geldi. Bu sıra dışı oyun, hayatta kalma öğeleriyle Pokemon tarzı yaratıkların yakalanmasını harmanlayarak yılın başında büyük bir sükse yarattı. Ancak Ocak ayındaki rekor gösterimlerden sonra ilgi azalmaya başladı. Haziran ayında Steam’daki çevrimiçi oyuncu sayısı mütevazı 25-35 bin arasına düştü. Palworld’ün birçok “bir günlük oyun”un kaderini paylaşacağı düşünülüyordu ancak yakın zamanda yaşananlar durumu tamamen değiştirdi.

27 Haziran’da geliştiriciler, oyunun yeni bir soluk getiren büyük bir güncellemesini yayınladı. Oyuncuların kendi yeteneklerini birbiriyle savaşarak test edebilecekleri uzun zamandır beklenen PvP arenayı eklediler. Yeni pal türleriyle dolu gizemli Sakurajima adası keşfe açıldı. Araştırma meraklıları, bir petrol platformunda yer alan deniz kalesine hayran kaldı.

Oyuncuların tepkisi gecikmedi. Güncellemenin çıktığı gün çevrimiçi oyuncu sayısı hızla artmaya başladı. Birkaç gün içinde aynı anda oynayan kullanıcı sayısı 138.000 kişiye “fırladı”. Palworld bu kadar büyük bir oyuncu akışını Mart ayından beri görmemişti. Elbette, Ocak ayındaki rekorlarda önline sayısı milyonu aşmıştı, yani o günlere kıyasla daha yolu var. Ancak şu anki popülerlik patlaması, Palworld’ün uzun bir ömre sahip olabileceğini gösteriyor.

Ayrıca güncellemenin başarısının, aynı zamana denk gelen Steam yaz indirimleriyle pekiştirildiği de muhtemel. Oyunu %25 indirimle daha cazip hale getirecek bu indirim, yeni başlayanlar ve daha önce satın almada tereddüt edenler için büyük bir fırsat sundu.