Stardew Valley geliştiricisi, çıkış sonrasında sadece kendi bilgisayarını yükseltmeye harcıyordu para

Stardew Valley geliştiricisi, çıkış sonrasında sadece kendi bilgisayarını yükseltmeye harcıyordu para

Stardew Valley’in yaratıcısı Eric “ConcernedApe” Barone, başarılı bir çiftlik oyunu geliştirdi. Bu oyun, onun babasından devraldığı Costco’da satılan ucuz bir bilgisayar üzerinde geliştirildi, ancak daha sonra kendi bilgisayarına geçti.

Barone, My Perfect Console adlı podcast’in son bölümüne katıldı ve Stardew Valley’in hızlı popülerliğinin ardından herhangi bir “aşırılığa” sapıp sapmadığı soruldu. Mayıs ayında benzer bir soruya cevap verdiğinde, “aşırıya kaçarak” herhangi bir şey almadığını ve hala günün büyük bir kısmını “bilgisayarın üzerine eğilmiş bir şekilde” geçirdiğini söyledi. Bu cevap temelde aynı olsa da, çok kötü bir Costco bilgisayarında yaratılan tüm zamanların en büyük oyunlarından birinin orijinalinden ilginç bir detay ekliyor.

Gerçek şu ki, çoğu zaman bilgisayarın başındayım. Tek satın aldığım şey, iyi bir bilgisayar almaktı. Stardew’in geliştirildiği bilgisayar babamın Costco’dan aldığı ve sanki “ikinci el” gibiydi. Stardew Valley çıkışından sonra kendi bilgisayarımı topladım, tüm üstün bileşenlerle, bunun için biraz para harcadım ve bu eğlenceliydi.

Eric Barone’nin hikayesi, “çamurdan prense” ilkesinin bir yansıması olmasına rağmen, Stardew Valley’den büyük bir servet kazanmayı hiçbir zaman amaçlamadığını iddia ediyor.

Aslında her şey oldukça basit: Şeyler yaratmayı, fikirlerimi insanlarla paylaşmayı ve onlar için ilginç bir deneyim yaratmayı seviyorum.

Barone, Stardew Valley’in finansal başarısını en çok, onun 100% oyuna odaklanmasına olanak tanıdığı için takdir ettiğini ekledi.

Benim için uçları bağdaştırma konusunda endişelenme ihtiyacım yok. Sadece yaratıcılığa, oyun geliştirmeye ve büyük bir hayran kitlesine sahip Stardew Valley’in gelişimine odaklanabiliyorum ve onlara eğlenceli ve harika bir deneyim sunmak için sorumluluk duyuyorum.

Şu anda Barone, Haunted Chocolatier projesi üzerinde çalışıyor.