Steam’de Elden Ring Shadow of the Erdtree’nin Puanı Artıyor, Hayranlar Eleştirilere Kulak Asmamayı Söylüyor

Steam’de Elden Ring Shadow of the Erdtree’nin Puanı Artıyor, Hayranlar Eleştirilere Kulak Asmamayı Söylüyor


Size bildirdiğimiz gibi, Elden Ring Shadow of the Erdtree, yayınlandıktan sonra Steam’de biraz eleştiri aldı, birçok kullanıcı zorluğun çok yüksek olduğunu belirterek eleştirdi.

Başlangıçta yalnızca oyuncuların %61’i oyuna pozitif geri dönüş yaparken, şimdi bu oran %71’e yükseldi. Bu değişim çok büyük olmasa da, kısa zaman dilimi göz önüne alındığında anlamlıdır çünkü değerlendirmenin değişmesi için çok sayıda geri dönüş gereklidir.

FromSoftware tarafından geliştirilen Action RPG genişlemesinin reytinginin artmasının nedenlerini ortaya koymak istenirse, üç ana faktörü belirtebiliriz. Öncelikle, bazı oyuncuların önceki geri dönüşlere karşı bir geri dönüş yaparak ileri gidip bir inceleme bıraktıklarını görebiliriz. Oyunun zor olduğunu kabul eden birçok kullanıcı, eleştirenlerin abarttığını düşünüyor. Örneğin, bir kullanıcı şöyle yazdı:

«Negatif yorumları dinlemeyin. İki eli kılıçlar hala büyük hasar veriyor.»

Daha az nazik bir şekilde, bazıları zorluktan şikayet edenlerin oynamayı beceremediğini açıkça ifade ediyor. Bir başka örnek ise, çok iyi olmadığını ve her zaman en güçlü çağrıları kullanarak yüksek seviyede oynadığını, final boss’u yenmek için 60 deneme yaptığını belirten bir kullanıcı; bu, onun görüşüne göre, oyunun tamamlanabilir olduğunu kanıtlıyor. Kısacası, mesele oyuna nasıl yaklaştığınızla ilgili: bazıları için zorluk olumlu bir unsurdur.

Bunun yanı sıra, inceleme bombardımanına karşı tepkinin yanı sıra, oyunun daha yeni çıkmış olması da önemli bir faktördür, bu sebeple erken bırakanlar ilk olarak yorumları yazıyorlar (tabii ki negatif olanları), ve oyunu takdir edenler henüz eklentiyi bitirip görüşlerini ifade etme şansı bulamadılar.

Son olarak, Bandai Namco’nun oyunun zorluğunu nasıl limitlayacağını oyunculara açıklayan reklam kampanyasının etkili olduğu da göz ardı edilmemelidir.