Stellar Blade Geliştiricileri, Yeni Oyunlar Çıkarmak İçin PlayStation ile İşbirliğine Devam Edecek

Stellar Blade Geliştiricileri, Yeni Oyunlar Çıkarmak İçin PlayStation ile İşbirliğine Devam Edecek


Koreli stüdyo Shift Up’ın başarılı çeyrek raporu sonrasında, Stellar Blade’in yüksek satışlarından bahsedildiğinde, birçok kişi ekibin geleceği hakkında sorular sordu. Geliştiricilerin resmi temsilcileri, tamamen bağımsız bir stüdyo olmayı hedeflediklerini belirttiler, ancak PlayStation ile işbirliğini yüksek derecede takdir ettiklerini ifade ettiler. Japon şirket, şık aksiyon oyununun geliştirilmesinde önemli ölçüde yardımcı oldu ve Stellar Blade’in dünya çapında yayımlanması ve oyunun yerelleştirilmesi görevlerini üstlendi. Büyük bir olasılıkla Shift Up, yeni projelerini yayımlamak için PlayStation ile çalışmaya devam edecek.

Stüdyo başkanı Kim Hyun Tae’nin belirttiği gibi, Shift Up doğrudan oyun yaratmaya odaklanmayı planlıyor. Ekip, çeşitli projeler geliştirme potansiyeli gördüğü ve farklı türlerden, tek oyunculu ve çok oyunculu projeler içeren çeşitlilik arz eden bir oyun kataloğu oluşturma konusunda hevesli. Ancak, kendilerini oyunların bağımsız yayımlanmasına yönlendirme planları yok. Stüdyo, kaliteli oyunlar geliştirmek için kaynaklarını artırmayı ve yayımlama aşamasını ortaklara bırakmayı planlıyor.

Stüdyo şimdilik geleceğe dair somut planlar paylaşmaktan çekiniyor ancak PlayStation ile olan bağların güçlendirilmesine büyük bir ilgi gösterdiklerini ima ettiler. Buna rağmen, Shift Up diğer yayıncılar ile kapıları kapatmıyor ve çeşitli etkileşim biçimlerine açık olduklarını belirtiyor. Böylece, geliştirici kadrosunu güçlendirip genişletmek için kullanılacak ek kaynakları çekmek istiyorlar. Yeni kaynaklar, NIKKE ve Stellar Blade’i desteklemek ve şu anda geliştirilmekte olan Project Witches gibi yeni oyunların geliştirilmesine yönlendirilecek.