The Witcher 3’un Tam Sürümü İngiliz Müzik Listesinin En İyilerine Geri Döndü

The Witcher 3’un Tam Sürümü İngiliz Müzik Listesinin En İyilerine Geri Döndü

CD Projekt RED’in serisinin üçüncü bölümü, REDengine 3 grafik motoruna dayanıyor.

Geliştiriciler, yeni motorun yardımıyla devasa tamamen açık bir dünya inşa edeceklerini iddia etmiyorlardı. Üçüncü bölümün alan olarak ikincisinden kırk kat daha büyük olduğu ve Skyrim’in yaklaşık %20 daha “geniş” olduğu belirtilebilir. Atlı bir seyahat oyun karakteri için yaklaşık kırk dakika alacak. Ayrıca burada REDengine 3’ün oyunu yeni bir akış teknolojisi ile donattığı ve böylece yüklenme ekranlarından kurtulduğu not edilmelidir.

Hikaye ve dünya da başlıklar ve bölümler halinde değil. Geralt hafızasını geri kazandı ve artık “fraksiyon” işlerine ilgi duymuyor. Diğer bir deyişle, ana karakter özgürleşti ve artık nereye gideceğine ve ne yapacağına kendisi karar verebilir. Aslında The Witcher 3’ün özü, Wild Hunt veya “Vahşi Av” adında yansıtılmıştır. Geralt doğal dünyayı keşfetmeye gidecek, canavarlarla savaşacak ve Andrzej Sapkowski’in kitaplarındaki gibi sırları çözecek. Ancak, senaryonun lineer olmamasına rağmen, geliştiriciler yüz saatten fazlasını alarak hikaye anlatımı video kliplerinin sayısını ikiye katlama kararı aldı.

Yukarıda belirtildiği gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak düşmanların seviyesi oyuncunun altında değil. Yüksek seviyeli konumlarda başlangıçta yapabileceği bir şey yok. Genel olarak, Geralt yolda hem canavarları ve hayvanları hem de insanları karşılayacak. Kahraman nötr bir varlık için tehlike oluşturuyorsa, ilk saldıran olacaktır. Değilse, kolayca yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşman davranışlarının birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyor, bunlardan biri de gece ve gündüz döngüsüdür. Ayrıca The Witcher 3’te atlar ve tekne olacak. Her iki taşıt da geliştirmelere açıktır.

Savaşlarla ilgili olarak, Geralt düşman hakkında ne kadar bilgi sahibi olursa, zayıf noktaları o kadar hızlı bulur. The Witcher 3’te ana karakterin yirmi dört savaş animasyonu vardır (ikinci bölümde yirmi idi). Bu nedenle, gecikmeleri önlemek için üç önemli değişiklik savaş sistemine uygulandı. Her vuruş artık belirli bir düğmeye atfedilmiştir. Tüm hareketler aynı uzunluktadır. Kendi hareketi istediği herhangi bir anda keserek, düşmanın hareketini bloke edebilir veya ondan kaçabilir. Ayrıca, Geralt artık savaş sırasında koşamaz ve yuvarlanamaz. Eski sistem hızlı darbeler ve kaçınma ile değiştirildi.

Minimum gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz / AMD Phenom II X4 940
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
RAM: 6 GB
Depolama Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Tavsiye edilen gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i7 3770 3.4 GHz / AMD FX-8350 4 GHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
RAM: 8 GB
Depolama Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0