Valve, Steam’de Oyun Kaydetme Özelliğini Duyurdu

Valve, Steam’de Oyun Kaydetme Özelliğini Duyurdu


Valve şirketi bugün Steam’de klip oluşturma özelliğini tanıttı, bu da şu anda beta versiyonunda olan yeni bir yerleşik video kaydetme ve yayımlama sistemidir.

Oyuncular, özellikle etkileyici bir 360° nişansız öldürme anını hızlıca kaydetmek, bir RPG’nin tam kampaynasını kaydetmek vb. için oyun kaydını kullanabilirler. Daha sonra, klip gerekirse düzenlenebilir ve herkesin görüşüne sunulabilir.

Oyun kaydının iki modu vardır: arka plan kaydı ve talep üzerine kayıt. Arka plan kaydı modunda, oyun süreci oyuncunun tercih ettiği diskte sürekli olarak kaydedilir (oyuncunun belirttiği kayıt süresini veya depolama limitini asla aşmaz). Talep üzerine kayıt modu ise oyuncunun isteği üzerine durdurulup başlatılabilir. Steam’in yeni oyun kaydetme aracı, oyuncuların kayıtları bulmaları ve yoğun anları işaretlemeleri için modda dahil edilen Steam zaman çizelgesini ve olay işaretlerini kullanmalarına da olanak tanır.

Ayrıca, karakterinizin bir savaş sırasında nasıl açıklanamaz bir şekilde öldüğünü daha iyi anlamak için ya da ilk seferde kaçırdığınız bir NPC diyalogunu yeniden izlemek için kullanılabilecek bir oynatma seçeneği de bulunmaktadır.

“Oynadığınız herhangi bir oyunu kaydetme yeteneğinin yanı sıra, geliştiricilerin ilgili olayları Steam’e önceden bildirebileceği, geliştirilmiş zaman çizelgesi olan oyunlar var,” diye Steam’in resmi oyun kayıt sayfasında belirtiliyor. “Bu olaylar, geliştiriciler tarafından belirtilen detaylarla zaman çizelgesinde gösterilir.”

Özellik, Steam’deki tüm oyunlarla ve ayrıca Steam Deck ile uyumludur, bu da oyuncuların Steam Deck’ten klip kaydetmelerine ve bunları PC veya telefon üzerinden paylaşmalarına olanak tanır. Ek olarak, kayıtlar Steam dışında düzenleme için MP4 formatında dışa aktarılabilir.

Ana özellikler:

– Kayıt, oynatma, düzenleme, yayımlama
– Arka plan kayıt desteği (yer kullanımı ayarı, en eski içeriğin otomatik silinmesi)
– Oynatma, geçmiş oyun anlarını ve olanları gözden geçirmenizi sağlar
– Klip gönderimini çeşitli cihazlara kolaylaştırır
– Klip MP4 formatında dışa aktarılabilir
– Oyun performansını etkileyecek minimum kaynak kullanımı için tasarlanmıştır
– Bağlantıdaki gibi, zaman çizelgesi ve olay işaretleri gibi birçok diğer özellik bulunur ve daha fazlası eklenecek