Visual Studio Code’a The Witcher 3’ten betikler desteği ekleyen mod geliştirici – Bu, oyun için karmaşık modların oluşturulmasını kolaylaştıracak

Visual Studio Code’a The Witcher 3’ten betikler desteği ekleyen mod geliştirici – Bu, oyun için karmaşık modların oluşturulmasını kolaylaştıracak

CD Projekt RED’den rol yapma oyunu serisinin üçüncü bölümü, temelinde REDengine 3 grafik motoruna dayanıyor.

Geliştiriciler, yeni motorun yardımıyla devasa tamamen açık bir dünya inşa edeceklerini söylediklerinde doğru söylemişler. Serisinin üçüncü bölümü, ikincisinden kırk kat daha büyük ve yaklaşık %20 daha geniş olan The Elder Scrolls 5: Skyrim’den daha geniş. At üzerinde bir ucundan diğerine seyahat etmek oyuncuya kırk dakika sürer. Ayrıca burada belirtmek gerekir ki REDengine 3, oyunu yeni bir akış teknolojisi ile sağladı ve bu sayede yükleme ekranlarından kurtardı.

Hikaye, dünya gibi, bölümlere ve eylemlere ayrılmamıştır. Geralt hafızasını geri kazandı ve “fraksiyon” üzerinde çalışmaya artık ilgi duymuyor. Diğer bir deyişle, ana karakter özgür hale geldi ve şimdi nereye gideceğine ve ne yapacağına kendisi karar verebilir. Aslında, The Witcher 3’ün özü adında yansıtılmıştır – Wild Hunt veya “Vahşi Av”. Geralt, memleketini keşfetmeye başlayacak, canavarlarla savaşacak ve Andrzej Sapkowski’nin kitaplarında olduğu gibi sırları açığa çıkaracak. Ancak, hikayenin doğrusal olmamasına rağmen, geliştiriciler karaktere yönelik video sekanslarının sayısını iki katına çıkarma kararı aldı, bunları yüz saatten fazla uzattı.

Yukarıda belirtildiği gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak, düşmanların seviyesi oyuncuya uyarlanmaz. Yüksek seviyeli konumlarda ilk başta yapacak bir şeyi yok. Genel olarak, Geralt yolculuğunda hem canavarlar ve hayvanlar hem de insanlarla karşılaşacak. Kahraman, nötr bir varlık için tehlike oluşturuyorsa, saldıracaktır. Değilse, rahatça yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşmanların davranışlarının birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyor, bunlardan biri de gün ve gece değişimidir. Ayrıca The Witcher 3’te atlar ve tekneler olacak. Her iki ulaşım aracı da iyileştirmelere tabi olacak.

Savaşlar konusuna gelince, Geralt, rakipten ne kadar çok şey bilirse, o kadar hızlı zayıf noktaları bulur. The Witcher 3’te ana karakterin yirmi altı dövüş animasyonu vardır (ikinci oyunda yirmi tane vardı). Bu nedenle gecikmeleri önlemek için savaş sistemine üç temel değişiklik getirildi. Artık her vuruş belirli bir düğmeye atanmıştır. Tüm hareketler uzunluk olarak aynıdır. Ve kendiliğinden gelen saldırı her an durdurulabilir, böylece rakibin darbesini engelleyebilir veya ondan kaçabilirsiniz. Ayrıca Geralt artık savaş sırasında koşamaz ve salınıp dönemez. Eski sistem hızlı darbeler ve kaçışlarla değiştirilmiştir.

Minimum Gereklilikler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz / AMD Phenom II X4 940
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Önerilen Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i7 3770 3.4 GHz / AMD FX-8350 4.0 GHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0