Xbox One, PC, Mobil Versiyonlar Arasında Fortnite Çapraz Oynama Geliyor

Xbox One, PC, Mobil Versiyonlar Arasında Fortnite Çapraz Oynama Geliyor

Fortnite Çapraz Oynama (Xbox One, PC, Mobil)

Fortnite Çapraz Oynama (Xbox One, PC, Mobil)

Epic Games, Battle Royale oyunu olan Fortnite’ın, oyunun Xbox One, PC, Mac ve iOS sürümleri arasındaki “çapraz oynama, çapraz ilerleme ve çapraz satın alma” desteği için güncelleneceğini duyurdu. Ayrıca, bu özelliklerin desteklenmesi “önümüzdeki birkaç ay içinde” Android sürümlerine eklenecek.

Epic Games web sitesinde bir yazıda şunlara değinildi; “Microsoft, ima edilenin tersine, uzun zamandır çapraz platform oyununu destekleyen, oyuncuları PC, mobil ve tüm konsollara bağlayan lider bir sesti. Bunu mümkün kılmak için son birkaç ay boyunca onlarla birlikte çalışıyoruz ve bu işlevselliği Xbox’taki diğer platformlarla birlikte Fortnite oyuncularına getireceğiz. Desteklediğimiz her yeni platformu ve gönderdiğimiz her güncellemeyle, daha fazla insana Fortnite’i kazandırmak ve arkadaşlarıyla birlikte oynamayı daha da kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Ve her zaman olduğu gibi, çapraz oyun devreye girecek.”

Fortnite bir süredir Xbox One’da ve PC’de piyasaya sürüldü. Fortnite’ın mobil versiyonları 10 Mart’ta açıklandı. Epic’e göre, Fortnite mobil “aynı oyun, aynı harita, aynı içerik, aynı haftalık güncellemeler” ile “Xbox One, PlayStation 4, PC ve Mac’den bildiğiniz 100-oyunculu oyunla aynı”.

Duyuru, Sony ile yapılan bir ortaklık sayesinde, Fortnite’in PS4, PC, Mac, iOS ve (nihayetinde) Android arasında çapraz oynama ve çapraz ilerlemeyi destekleyeceğine dair daha önceki bir teyidi izliyor. Fortnite’ın mobil versiyonu için kayıtlar 12 Mart’ta açıldı. iOS ve Android’de “önümüzdeki birkaç ay içinde” bir test olacak.

Katılmak için seçilenler, kayıt olduktan kısa bir süre sonra e-postayla davetiye alır. Önümüzdeki aylarda daha fazla davet gönderilecek, bu yüzden daha fazla fırsatlar için hemen katılmalısınız. Katıldığınızda, arkadaşlarınızla paylaşmak için kodlar da alacaksınız.

Fortnite: Battle Royale için ana ilham kaynağı olarak kabul edilen PUBG, aynı zamanda bir mobil versiyona da sahiptir. Ancak sadece Çin’de kullanılabilir ve çapraz oynamayı desteklemez. PUBG, PS4’te de bulunmuyor. Bu durum, Sony’nin Epic for Fortnite: Battle Royale ile ortak olma konusundaki bariz hevesini açıklayabilir.

Her ne kadar Fortnite’in Xbox One ve PS4 sürümleri şu anda bağlanamıyor olsa da, bunun mümkün olduğunu biliyoruz. Aslında, bir haftasonu için olmuştu, ancak işlevsellik daha sonra kapatıldı.

Kaynak: 1